De Middelburgse symfonische metal band Fire Within gaat in Los Angeles een EP. FOTO: PR FIRE WITHIN
De Middelburgse symfonische metal band Fire Within gaat in Los Angeles een EP. FOTO: PR FIRE WITHIN (Foto: Website Fire Within)

Middelburse muziek in studio Los Angeles

  Cultuur

MIDDELBURG - De Zeeuwse symfonische metal band Fire Within gaat in Los Angeles een EP opnemen met producer Matt Starr. De band zamelde €12.000 in via het crowdfundingsplatform Voordekunst. 
 
Fire Within gaat verschillende nummers opnemen in de 606 Studio van Dave Grohl (Foo Fighters en Nirvana). Matt Starr gaat de band ondersteunen bij het perfectioneren van deze nummers en mixt de nummers na het opnemen. 
 
Crowdfunding

Op 21 januari had Fire Within het benodigde bedrag van €12.000 ingezameld. De donaties zijn afkomstig van familie, vrienden en fans die de band een warm hart toedragen. Voor elke donatie was er een tegenprestatie beschikbaar, zoals een T-shirt, gesigneerde EP of een Fire Within cover van het favoriete nummer van de donateur. 
 
Matt Star

Matt Starr is naast producer ook drummer. Hij werd bekend met bands als Mr. Big en Ace Frehley, gitarist van KISS. De producer wil graag jong talent coachen en begeleiden bij het benutten van kansen. 
 
Fire Within

Fire Within is in 2012 opgericht en bestaat uit Dennis van de Bor (zang en gitaar), Robbin van de Bor (basgitaar), Arjon Bimmel (toetsenist) en Lars van Mourik (drummer). De band bracht in 2014 zijn debuutalbum uit. Dit album is te beluisteren via Spotify en Apple Music (Itunes). De afgelopen jaren ontwikkelde hun muziek en trad de band op door heel Nederland. 
Daarnaast heeft zanger en gitarist Dennis van Bor al veel ervaring. Hij stond onder andere in het voorprogramma van onder andere Deep Purple en Uriah Heep met de band Mamilla.
 
Fire Within gaat dit avontuur vastleggen door middel van diverse video's en vlogs die zij gaan plaatsen op hun Facebook pagina, Instagram account en Youtube kanaal. Het laatste nieuws en aankomende optredens zijn terug te vinden op de website van Fire Within, http://firewithinofficial.com
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden