Foto: Jacob Lodder

MuZEEum krijgt vier ton

  Cultuur

Vlissingen - De BankGiro Loterij verrast het Zeeuws maritiem muzeeum met een donatie van 400.000 euro. Het muzeeum gebruikt de gift voor de herinrichting van het Lampsinshuis.

De schenking aan het Zeeuws Maritiem muzeeum in Vlissingen is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 12 februari plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het muzeeum is bijzonder blij met de gift. Het geld wordt besteed aan de herinrichting van het Lampshuis. Dit stadspaleis uit 1641 is een van de gebouwen van het Zeeuws maritiem muzeeum. De herinrichting van het Lampinshuis is onderdeel van het vernieuwingsplan voor het gehele muzeeum. Het muzeeum presenteert het herinrichtingsplan op 11 april.
Record miljoenenbedrag

Dankzij de ruim 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden