Twaalf Veerse kinderen lieten zich inspireren door de Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael. FOTO: JACQUELINE OOSTENBRUG
Twaalf Veerse kinderen lieten zich inspireren door de Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael. FOTO: JACQUELINE OOSTENBRUG (Foto: Jacqueline Oostenbrug )

Kinderfotografen in Museum Veere

  Cultuur

Twaalf kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar lieten zich twee middagen in Museum Veere inspireren door Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael (1938-2017).

Na het bekijken van de fototentoonstelling Veerenaren Vastgelegd in het museum zijn de kinderen zelf enthousiast aan de slag gegaan met fotografie. Vanaf donderdag 28 februari zijn de resultaten van de werkplaatsmiddagen te zien naast de huidige wisseltentoonstelling. Het werk van de kinderen is tot 19 mei 2019 in de Schotse Huizen te bewonderen. 

Goed nadenken
Het niet direct terug kunnen kijken hoe je net gemaakte foto eruit ziet, is voor kinderen van nu nauwelijks voor te stellen. De analoge fotograaf moest daarentegen eerst de foto's ontwikkelen voordat hij het resultaat kon zien en een filtertje of even bijwerken behoorde ook niet tot de mogelijkheden. Fotografen van vroeger leerden daarom goed kijken voordat er afgedrukt werd, dat is duidelijk. In navolging van die generatie fotografen hebben de kinderen nu ook de tijd genomen om goed na te denken hoe hun foto eruit moest zien. Dat heeft tot verrassende eigentijdse resultaten geleid.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden