Foto: Timmerfabriek halverwege de jaren tachtig. Rinus Welleman legt in zijn werkplaats de laatste hand aan de Willem Ruys.
Foto: Timmerfabriek halverwege de jaren tachtig. Rinus Welleman legt in zijn werkplaats de laatste hand aan de Willem Ruys. (Foto: Privébezit Rinus Welleman)

Kinderactiviteiten en tentoonstelling Kungsholm.

  Cultuur

Voorjaarsvakantie

Met de start van de Voorjaarsvakantie van 16 februari tot 11 maart is museum Scheldewerf weer open voor publiek. Van woensdag tot en met zondag van 11.00- 17.00 uur zijn er weer diverse kinderactiviteiten zoals een fotospeurtocht, je eigen Delfts blauwe bord ontwerpen of spelen met de torenkranen. Dan is ook het pas gebouwde scheepsmodel van de Kungsholm te bewonderen samen met een kleine expositie over dit fraaie passagiersschip. Daarbij speciaal aandacht voor twee oud-Scheldewerknemers: modelbouwer Rinus Welleman en maritiem schilder Jan de Quelery. Voor Welleman was de Kungsholm zijn 69e schip en inmiddels is hij met bouwnummer 70, het ms. Borneo begonnen. Van de Quelery hangt een reproductie van zijn schilderij van het Dok met de 150 tons kraan en de Kungsholm aan de afbouwkade. Hij maakte dit schilderij (2.20x1,50) destijds als eerbetoon aan de werf. Na de voorjaarsvakantie is het museum open op woensdag en zaterdag van 13.30 – 16.30 uur en met de meivakantie tot eind oktober weer vijf dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

De eerste groepsrondleiding zit er al op; woensdag 23 januari kregen gasten van het Inloophuis van Sta op Zorg een gratis rondleiding aangeboden en konden een eerste blik werpen op het nieuwe modelschip. Naast de gids vertelde Sta op Zorg begeleider Huib Cornelisse over zijn vroegere werk bij De Schelde. Na afloop werd een film over de bouw en tewaterlating van de Willem Ruys vertoond. Sta Op Zorg, Polikliniek De Hoop ggz, biedt christelijke volwassen ggz en verslavingszorg. Een onderdeel van Sta Op Zorg is het inloophuis waar mensen terecht kunnen voor een bakje koffie/thee, een luisterend oor en een gratis warme maaltijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden