De van oorsprong Zeeuwse cineast-in-wording Vincent van den Ouden achter de camera. Foto: Thomas Schouten
De van oorsprong Zeeuwse cineast-in-wording Vincent van den Ouden achter de camera. Foto: Thomas Schouten (Foto: Thomas Schouten)

Editie Open Doek in Cinema Middelburg

  Cultuur

MIDDELBURG -  Van intieme drama's tot excentrieke comedy's of donkere sprookjes: Vincent van den Ouden is van alle markten thuis. Op zaterdag 16 maart houdt Cinema Middelburg om 15.00 uur een speciale Open Doek editie met in de hoofdrol filmstudent Vincent van den Ouden.

Maar over welke films is Vincent nu echt tevreden? En waar ging hij compleet de mist in? Met zijn Zeeuwse oeuvre biedt deze jonge maker een kijkje in de keuken van het maakproces en krijgt het publiek de kans om vragen te stellen. In 2013 deed Vincent mee aan FilmstarZ van Filmalot. Dat was voor hem de springplank naar de filmacademie in Brussel. Vincent maakte zijn studentenfilms deels in Zeeland, waaronder De Poortwachter. Momenteel zit Vincent in zijn laatste jaar en als afstudeerproject verfilmt hij een sprookje over de vluchtelingencrisis. Veel jonge kunstenaars verlaten Zeeland om niet meer terug te komen waardoor culturele innovatie ontbreekt. Door zijn afstudeerfilm wederom in Zeeland te draaien levert Hopsa Heisasa een bijdrage aan het draagvlak voor een bredere filmcultuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden