Foto: PR medioburgum walacra

Walacra gaat internationaal

  Cultuur

WALCHEREN - Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra vetrekt maandag 8 april voor een 8-daagse trip naar het Italiaanse San Remo om Zeeland te vertegenwoordigen en deel te nemen aan een festival aldaar.

Op 10 april vertrekken alle groepen voor een eendaagse trip naar de steden Nice, Monaco en Monte Carlo. Op 11 april gaan alle ensembles, gekleed in hun kostuum, naar San Remo voor hun eerste optreden. De uitvoering zal plaats vinden in het centrum van San Remo, op de boulevard en tegenover het beroemde Ariston. Na het defilé gaan de Walchenaren door naar het hoofdpodium waar om 16.00 uur het hoofdprogramma start. De optredens van alle vijftien ensembles worden gevolgd door een prijsuitreiking ceremonie en dankbetuigingen.
Woensdag 12 juni reist de Walcherse dans- en Folkloregroep af naar Noorwegen, om precies te zijn naar Baeringen, net ten westen van Oslo. Dit is een uitwisselingsreis, aangezien Folkedansgruppen Baeringen al twee keer te gast is geweest op het Folklore Festival Walcheren, wat elk jaar wordt gehouden in Oost-Souburg in het tweede weekend van september. De eerste keer was in 2004 en de tweede keer, vorig jaar, in 2018. Medioburgum-Walacra zal daar twee dagen vertoeven en samen met Baeringen vele optredens verzorgen.

Meer berichten