in het weiland van Wilco Verhagen genoten niet alleen de koeien van het lentezonnetje, maar ook heel koor A58. FOTO: ROB KLAP..
in het weiland van Wilco Verhagen genoten niet alleen de koeien van het lentezonnetje, maar ook heel koor A58. FOTO: ROB KLAP.. (Foto: Rob Klap)

Koor Lichte Muziek A58 gaat de boer op

  Cultuur

KOUDEKERKE -  Afgelopen zondag speelde zich een ongewoon tafereel af in het weiland van boer Wilco Verhagen aan de Breeweg in Koudekerke. Niet alleen de koeien genoten van de frisse lucht en het lente zonnetje, maar een heel koor.

Koor Lichte muziek A58 liet zich op deze bijzondere locatie vastleggen door fotograaf Rob Klap voor een bijzonder project, dat het koor de komende tijd gaat uitvoeren: 'Mijn vlakke land en de mensen die er wonen'.

Jaques Brel

Naamgever van het project is het lied Mijn vlakke land van Jacques Brel. Het repertoire geeft uitdrukking aan het gevoel ergens wortels hebben, ergens thuis zijn en thuis kunnen komen, verbonden zijn met de plek, de omgeving, de natuur, en de mensen die er wonen. Dit alles gevangen in zestien liedjes die bijzonder zijn door hun inhoud, hun spel met taal, in hun voordracht of in hun beschrijving van het land en de mensen, of liedjes die op een of andere manier een bijzondere betekenis hebben gekregen.

Nederlands

Liedjes die op die plek en bij die mensen ontstaan zijn. Daarom in de eerste plaats in het Nederlands. Dit alles zal in een hartverwarmende voorstelling worden gegoten, ondersteund met beeld en begeleid door een ensemble met accordeon, bas en piano.

Liefde

Alle mooie ervaringen, gedachten en de liefde voor ons eigen Zeeuwse en Brabantse land komen samen in het project met zestien Nederlandstalige liedjes, door dirigent Rob van der Meule, pianist Christian Blaha en Belgische gastdirigent Bart Orye in een A58-jasje gestoken. Vandaar de uitstapjes naar België in het repertoire. Daarbij mogen foto's van het koor in ons geliefde vlakke land natuurlijk niet ontbreken!

Concerten

Met deze geweldige fotoreportage afgelopen zondag onder een frisse, maar oer-Zeeuwse wolkenlucht, worden de puntjes op de i gezet voor de aankleding van en voorbereiding op de concerten, zaterdagavond 18 mei om 20.00 uur in de kerk aan het Oranjeplein in Oost-Souburg en zondagmiddag 19 mei om 14.30 uur in Het Kloosterhof te Hoogerheide.

Toegangskaarten voor de concerten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.koora58.nl en voorafgaand aan de concerten steeds aan de deur op beide locaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden