V.l.n.r.: Martien de Vos en Vincent de Ridder achter de klavieren van het orgel in de St. Augustinuskerk in Middelburg
V.l.n.r.: Martien de Vos en Vincent de Ridder achter de klavieren van het orgel in de St. Augustinuskerk in Middelburg (Foto: Martien de Vos)

Improvisatieconcert St. Augustinuskerk Middelburg

  Cultuur

Vrijdagavond 3 mei om 20.00 geven Vincent de Ridder en Martien de Vos een improvisatieconcert op het Duyschotorgel in de St. Augustinuskerk van Middelburg (voormalig Evangelische Lutherse Kerk). Beide organisten studeren aan het conservatorium en zijn gefascineerd door de kunst van het improviseren.

Het concert begint met twee composities uit de orgelliteratuur. Daarna zullen er afwisselende improvisaties in diverse stijlen ten gehore worden gebracht. Ook zullen beide organisten op verzoek van het publiek improviseren. Martien: ‘Improviseren is een complexe manier van musiceren. Een goede improvisatie moet namelijk aan veel eisen voldoen. Daarbij is het mijn doel om een improvisatie te laten klinken alsof het gecomponeerd is.’ Vincent: ‘Bij improviseren heb je de optimale gelegenheid om jezelf aan het orgel aan te passen. Ik probeer de mogelijkheden op het orgel dan ook zoveel mogelijk uit te buiten’.

U bent van harte welkom dit bijzondere concert bij te wonen. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Meer berichten