Foto: PR Philadelphia

Juliana en Slag & Vlag

  Cultuur

Middelburg  - Het succesvolle project Juliana Slag en Vlag, voor mensen met een verstandelijke beperking, beleeft zaterdagavond 11 mei haar primeur. Zowel de slagwerkgroep als de vlaggengroep zullen, als nieuw onderdeel van de Juliana Korpsen, optreden tijdens de showavond van Juliana. De showavond is in sporthal De Kruitmolen in Middelburg en begint om 19:30 uur.

Juliana is in januari 2019 gestart met Slag & Vlag, in samenwerking met Philadelphia Zorg, Arduin en ColorGuard Nederland (CGN). Muziek en dans zijn van grote toegevoegde waarde voor mensen met een verstandelijke beperking, maar er zijn nog bijzonder weinig muziekverenigingen waar zij lid van kunnen worden. Slag & Vlag staat voor inclusie. Je hoeft niet in hetzelfde orkest te spelen, maar je kunt wel samen een 'vereniging zijn'.

Muziek heeft een gunstige uitwerking op lichaam en brein

Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek van de stichting Philadelphia Zorg, legt uit wat muziek doet bij mensen met een verstandelijke beperking: "Muziek heeft een zeer gunstige uitwerking op lichaam en brein. Muziek is een mooie manier om je emotioneel te uiten, te ontladen maar ook om op te laden en energie op te doen. Het oefenen en toewerken naar een presentatie geeft veel zelfwaardering en waardering van anderen. Zelfwaardering is een voorwaarde om te komen tot weerbaar gedrag in een maatschappij waar zij gezien hun beperking kwetsbaar kunnen zijn. Voor ieder mens is het belangrijk om positieve ervaringen op te doen. Het applaus dat hen te wachten staat, zullen ze niet snel vergeten."

Over het lid kunnen worden van een 'gewone' muziekvereniging zegt Esther: "Het is waardevol dat cliënten kennismaken met zoveel nieuwe mensen. Niet alleen met andere personen met een verstandelijke beperking maar ook met de vele vrijwilligers en mensen uit de organisatie. De vele nieuwe ontmoetingen verrijken hun leven."

Dankzij de inspanningen van de organisaties, hun vrijwilligers en medewerkers is het gelukt om Slag & Vlag op te zetten en dit eerste optreden wordt bijzonder!

Iedereen is van harte welkom op 11 mei in Sporthal De Kruitmolen – Middelburg. Tijdens deze avond treden ook Juliana, Johan Friso, Humoreske, showband Calypso en Jubal Winds op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden