Het Braziliaanse Old Chevy komt naar Vlissingen. FOTO: PR DE PIEK
Het Braziliaanse Old Chevy komt naar Vlissingen. FOTO: PR DE PIEK (Foto: PR De PIEK)

Americana en vintage Rockabilly in De Piek

  Cultuur

VLISSINGEN -  Podium De Piek in Vlissingen heeft voor het weekend van 17 en 18 mei twee bijzondere optredens op het programma staan: op vrijdag 17 mei rockabilly uit Brazilië. En zaterdag 18 mei de Belgische winnaar van Humos Rockrally met Americana van nu!

Vrijdagavond treedt het Braziliaans vintage rock 'n roll trio Old Chevy op. De band heeft een sound die de grenzen van rockabilly ver overschrijdt. Invloeden komen uit vele bronnen: van de vroege rocknroll tot aan blues, jazz en soul, met uitstapjes naar jaren zestig pop. Old Chevy heeft al jarenlang in de hele wereld een indrukwekkende live-reputatie. Aanvang 20 uur. Entree 10 euro.

Zaterdag 18 mei treedt de Antwerpse formatie The Calicos op. The Calicos laten horen hoe Americana anno 2018 zou moeten klinken. De muziek van The Calicos valt vooral ook in de smaak bij fans van artiesten als Bruce Springsteen, Neil Young, Wilco en Ryan Adams. Als support treedt de Middelburgs zanger, songschrijver en giataris Peetman op. Hij omschtijft zichzelf als een cowboy die gevangen zit in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw. Aanvang 20.30 uur. Entree 10 euro.
https://depiek.nl

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden