Muzikanten in De Piek ontvangen met gejuich de spullen van BLØF. FOTO: ERIK VAN DER MEER
Muzikanten in De Piek ontvangen met gejuich de spullen van BLØF. FOTO: ERIK VAN DER MEER (Foto: Erik van der Meer)

De Piek leeft als muzikale broedplaats

  Cultuur

De Piek Muziekschool

Podium De Piek start woensdag 29 mei met een nieuw initiatief: de Jampot Sessies, speciaal voor jonge muzikanten.

VLISSINGEN - Het is een van de eerste stappen naar de realisering van De Piek Muziekschool. Daarmee wil het Vlissings podium een rol gaan vervullen als broedplaats voor de ontwikkeling van nieuw en jeugdig talent. BLØF stelt hiervoor een compleet nieuw backline-instrumentarium beschikbaar met ondermeer een professioneel drumstel, elektrische piano, gitaren, gitaarversterkers en toebehoren. Dat gebeurde in samenwerking met Zwier Gitaarbouw en met financiële steun van Lions Club Vlissingen, Stichting Hervormde Jeugdgebouwen en Delta Netwerk Groep.

De Jampot Sessies zijn voortaan iedere laatste woensdagavond van de maand, van 18.30 tot 21.00 uur, voorafgaand aan de traditionele De Piek Jam.

Jampot

De organisatie is in handen van jonge muzikanten, van wie er veel actief zijn in de workshops en showcases van Podium Z in Veere. Onder deelnemers circuleren al lijsten van uit te voeren pop- en rocknummers. De sessies zijn niet alleen bedoeld voor jonge muzikanten, ook publiek is welkom. De entree is gratis.

Eddy's Kids

De Piek Muziekschool is de verzamelnaam voor alle educatieve activiteiten die er plaatsvinden. Daartoe behoren bijvoorbeeld ook de workshops van Eddy's Kids, de gitaarlessen voor basisschoolleerlingen. De resultaten daarvan worden gepresenteerd op dinsdagavond 2 juli.

Een andere activiteit is Piqués Place Showcase op zaterdagavond 25 mei. Dan treden bijna zeventig gitaar leerlingen op van Piqués Place.

Leeftijdsloze gitaren

Ze overkoepelen vele generaties: de jongste is 8, de oudste 60 jaar, en ze spelen elektrische of akoestische gitaar of basgitaar, begeleid door een echte band. Het repertoire varieert van pop, tot rock, kinderen voor kinderen, funk, een vleugje blues, reggae en zelfs metal. Deze avond is openbaar, maar in het bijzonder bedoeld voor vrienden en bekenden van de optredende leerlingen.

Plannen

Samen met Podium Z Veere, muziekdocenten en muzikanten werkt De Piek aan plannen voor nog meer muziekworkshops en andere educatieve activiteiten voor jongeren van ongeveer 10 tot 23 jaar. Of die doorgaan hangt in belangrijke mate af van het voortbestaan van De Piek na 1 september. Daarover is De Piek in gesprek met de gemeente Vlissingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden