Foto: PR walcheren mozaïek

Culturele Markt

  Cultuur

VLISSINGEN - Stichting Walcheren Mozaïek verzorgt zaterdag 8 juni een Culturele Markt in de Lange Zelke in het Vlissingse centrum.

Dit gebeurt in het kader van de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst in de gemeente Vlissingen. Op verschillende plaatsen in de gemeente Vlissingen zijn die dag kunstzinnige en culturele activiteiten. Walcheren Mozaïek laat zien waar het voor staat: alle mensen van verschillende culturen horen erbij en zorgen voor een veelkleurige samenleving – doe mee en geniet van elkaar, want dit leidt tot acceptatie, begrip en respect.

De culturele markt is van 12.00 tot 16.00 uur en bestaat uit marktkraampjes met artikelen van verschillende culturen, waaronder Indische en Surinaamse eetkraampjes. Kunstschilder Bert Dorrestijn laat zijn kunstwerken zien, maar demonstreert daarbij ook de totstandkoming ervan. Verder zijn er muziek-, dans- en rapoptredens, waaronder de muziekgroep Hagelslag, een muziekkollektief, dat on-alledaagse muziek maakt op instrumenten uit alle windstreken. Melodische percussie-instrumenten worden gecombineerd met blaas- en snaarinstrumenten, die veelal intuïef bespeeld worden. Ook is er een Freddie Mercury-performance.

Meer informatie via: Jules Bottse via conchitta@zeelandnet.nl, Alex Soplantila via alexmaluku@zeelandnet.nl of de Facebookpagina Walcheren Mozaïek.

Meer berichten