Foto: Open universiteit

Eredoctoraat voor schrijfster Carolijn Visser

  Cultuur

De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan dein Middelburg opgegroeide schrijfster Carolijn Visser. Ze ontvangt een eredoctoraat vanwege de hoge kwaliteit en grote maatschappelijke betekenis van haar reisverhalen, reportages en literair-historisch werk. 

Carolijn Visser reist al decennialang de hele wereld over en verdiepte zich in talloze samenlevingen, waarbij haar belangstelling vooral uitgaat naar communistische en postcommunistische landen. Op meeslepende wijze weet zij verre culturen aanschouwelijk te maken en het recente verleden tot leven te wekken. Haar indrukwekkende oeuvre wordt dan ook door een breed publiek gelezen en gewaardeerd. Zo won zij in 2017 de Libris Geschiedenisprijs voor haar boek Selma, aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, over een gezin in China dat slachtoffer werd van de maoïstische Culturele Revolutie. Haar werk getuigt van een diepe belangstelling voor de persoonlijke verhalen en de weerbaarheid van mensen onder barre omstandigheden.

Erepromotor is prof. dr. Gemma Blok, hoogleraar Moderne geschiedenis aan de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen. Naast Carolijn Visser kent de OU een tweede eredoctoraat toe. Deze wordt volgende week bekendgemaakt.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden