v.l.n.r Nuni Silva, Jeanine Melis, Floor Bakker
v.l.n.r Nuni Silva, Jeanine Melis, Floor Bakker

Concert door tien jonge musici

  Cultuur

De talentvolle violiste Jeanine Melis trad tijdens haar studie aan het conservatorium in Tilburg regelmatig op bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk van Middelburg. Op vrijdagavond 21 juni is ze weer te gast en presenteert ze een deel uit haar binnenkort te spelen masterexamen. Met haar treden nog twee examenkandidaten op voor het master resp.bachelordoploma: Nuno Silva op saxofoon en Floor Bakker op cello.

MIDDELBURG - Deze drie musici spelen op deze avond in afwisselende bezetting samen met sopraan Claira Adams, Mark Christiaanse op kistorgel, Cor Coppoolse op cello, Pedra Paixao op percussie, Diederik Smulders op contrabas, Ximo Tarin Mico op klarinet en Seioe Jung op piano.

Fascinerend
De jonge musici - tien in totaal - verzorgen een concert, dat begint met de Vierde Sonate van Bach voor viool en basso continuo en eindigt met Contrasts voor klarinet, viool en piano van Bela Bartok.
Daartussen staan op het programma werken van eigentijdse componisten als Erin Gee, Martin Matalon, en Thomas Kessler. Deze composities liggen niet direct makkelijk in het gehoor, maar klinken fascinerend, ook al door de bijzondere combinaties van instrumenten en menselijke stem
De suite voor Suite voor cello solo uit 1926 van Gaspar Cassadó , gespeeld door Floor Bakker, completeert het geheel.
Na afloop van het concert worden bezoekers uitgenodigd om bij een drankje even gezellig na te praten met de musici en de drie examenkandidaten succes te wensen met hun eindspel. Het concert aan de Lange Noordstraat 62 begint om 20.00 uur. De toegang is vrij en er is een collecte bij de uitgang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden