Tentoonstelling Tonha Schot bij Padma Zeeland

  Cultuur

Van zaterdag 22 juni tot en met zondag 22 september exposeert Tonha Schot schilderijen gemaakt met de Aboriginal dotpainting techniek. Ze werkt hoofdzakelijk met acryl en pastel, op canvas maar ook op hout en steen.

In haar eigen woorden: "Ik werk hoofdzakelijk in het Zeeuwse en Algarviaanse licht. Vanuit een sterke verbondenheid met alles wat leeft, ben ik op zoek naar een zo volledig mogelijke eenheidsbeleving. Dit is een proces, een tocht, waarin ik probeer te leren om stap voor stap, alle onderscheid op te heffen en te komen tot een heelheid. Ik werk grotendeels via de Australische Aboriginal dotpainting techniek, op mijn eigen wijze. In mijn werk staan de dots, de stippen en cirkels, symbool voor levende organismen, cellen, micro en macrokosmos, landschappen en routekaarten door het leven, intuitief weergegeven... Paden die verbinden, mensen met mensen, met de aarde en de hemel, de stenen en de sterren, het vuur en de wind, de woestijnen en de oceaan."

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondag 7 juli, 4 augustus en 1 september is Tonha Schot in Padma aanwezig. Bezoekers zijn die dagen welkom tussen 13:00 tot 16:00 uur aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg.

De tientallen werken zijn ook op werkdagen te bekijken in de gangen en de koffie- en theeruimte 'de Zonnebloem' in Padma. Informeer naar de actuele openingstijden via info@padma.nu

Stichting Padma Zeeland is gevestigd in een Rijksmonument aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg. Deze voormalige school is in 1893 gebouwd in neorenaissance-stijl. Sinds 2006 faciliteert en stimuleert Stichting Padma Zeeland hier allerlei activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling. Padma neemt deel aan de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. Iedere drie maanden is hier een nieuwe expositie te zien.

Meer informatie op www.padma.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden