Jan Vermeulen en Veerle Peeters op Buitenplaats Overduin

  Cultuur

In de prachtige tuin bespelen het duo Jan Vermeulen en Veerle Peeters een pianoforte. Zij spelen zondag 25 augustus werken voor vier handen van Schubert. Het vierhandig samenspel behoort tot een van de meest delicate kamermuziekgenres. Het vereist een absolute eensgezindheid qua toucher, timing, emoties en interpretatie.

Vermeulen en Peeters hebben zeven cd's opgenomen met de werken pianovierhandig van Schubert. Hun liefde voor de sublieme muziek van deze grootmeester én de pianomuziek vierhandig nam enkel toe. Ook hun visies betreffende de interpretatie ervan zijn naar elkaar toegegroeid. Kortom, topmusici in de discipline quatre-mains spelen.

Ook bij dit concert kunnen de bezoekers genieten van de tuin en van een high tea of een high wine. In de pauze is het mogelijk een wandeling te maken over dit mooie landgoed.

Praktische Info 

Overduin is per auto te bereiken via de achterkant van het landgoed Overduin aan de Koningin Emmaweg, de weg van Vrouwenpolder naar Oostkapelle. Door middle van borden wordt aangegeven waar de auto's geparkeerd kunnen worden. Vanaf de parkeerplaats is het een kleine 5 minuten lopen naar Overduin. Fietsers en voetgangers moeten ook gebruik maken van de ingang aan de Koningin Emmaweg. Zij kunnen daar ook hun fiets plaatsen.

Op het landgoed bevindt zich ook de collective van Stichting 't werkend Trekpaard. Stichting 't Werkend Trekpaard biedt de mogelijkheid haar collectie agrarisch erfgoed te bezichtigen. Deze bestaat uit tal van authentieke voerwagens, koetsen, sjeezen en andere gerijen. Ook kunnen de werktuigen en gereedschappen, die vroeger in het Zeeuwse landleven werden gebruikt, in ogenschouw worden genomen.

Zondag 25 augustus, 14.00 uur, Dunoweg 4, Oostkapelle
Entree: 20 euro. Voorverkoop: kassa's De Drukkerij

Middelburg

en 't Spui

Vlissingen

(reguliere openingstijden maandag t/m zaterdag) Telefonisch reserveren: 0118-886800 (ma. t/m vr. 10.00-14.00 uur) Via internet reserveren: www.muziekpodiumzeeland.nl Informatie: 0118-623650 & www.muziekpodiumzeeland.nl

Meer berichten