Zomeravondconcert op Veere's carrillon

  Cultuur

Zaterdagavond 17 augustus zal beiaardier Wim Ruitenbeek het stadhuiscarillon in Veere laten klinken. Dit 4e zomeravondconcert is live te volgen via een scherm in een prachtige luistertuin. Het concert begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

Beiaardier Wim Ruitenbeek (geb. 1978) komt uit Nijkerk en leerde daar al vroeg beiaardspelen van de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort behaalde hij in 2005 zijn Master-diploma. Daarnaast studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Ruitenbeek is stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn.

Het programma voor deze avond is zeer gevarieerd met klassieke muziek van o.a. Bach en Mozart tot en met muziek uit de 'Notenkrakers-suite van Tschaikowsky. Het afwisselende programma bevat originele beiaardmuziek, beiaardbewerkingen en nummers als 'nobody knows' en 'the summer knows' van M. Legrand. Het programma biedt een uitgelezen mogelijkheid om het carillon in alle facetten te beluisteren en tevens de beiaardier hierbij aan het werk te zien.

Dit concert is het best te beluisteren vanuit de speciale luistertuin te bereiken via de Stadhuisstraat. In deze gratis voor iedereen toegankelijke luistertuin staan stoelen klaar en zal het programma uit worden gedeeld. Omstreeks 18:45 geeft de beiaardier in de tuin een toelichting bij het programma.

In deze serie is er nog een zomeravondconcert op zaterdag 24 augustus door Piet Hamelink, beiaardier in Sluis.

Meer berichten