Afsluiting van het seizoen: Nachtstroom in De Piek
Afsluiting van het seizoen: Nachtstroom in De Piek (FOTO: DE PIEK)

Tweede fase redding De Piek

  Cultuur

VLISSINGEN - Nu het er op lijkt dat Podium De Piek voorlopig weer twee seizoenen door kan draaien, is het alle hens aan dek om de organisatie daar geschikt voor te maken. Fase 1 van de reddingsoperatie is succesvol afgesloten. Nu komt het er op aan De Piek als vrijwilligersorganisatie toekomstbestendig te maken.

Daar zijn veel nieuwe medewerkers voor nodig: zowel nieuwe bestuursleden als vrijwilligers die specifieke werkzaamheden willen verrichten. Daarom start De Piek op zondagmiddag 18 augustus het seizoen met een informatie en wervingsbijeenkomst, gelardeerd met muzikale intermezzo's. Aanvang 14.30 uur.

De belangstelling voor deze bijeenkomst is medebepalend voor de toekomst van De Piek. Bestuursleden informeren de aanwezigen vanaf het podium over de stand van zaken, vertellen wat al bereikt is, en wat de plannen zijn. Verder beantwoorden ze vragen uit het publiek. Een aantal muzikanten verzorgt verrassingsoptredens. Bezoekers kunnen hun ideeën of wensen uiten en zich aanmelden als belangstellende voor een vrijwilligersfunctie. In de weken erna vinden op donderdagavonden en zondagmiddagen inloopbijeenkomsten plaats, onder meer bedoeld om gesprekken te voeren met  kandidaten. 

Om de organisatie te versterken zijn op tal van terreinen nieuwe medewerkers nodig, niet alleen als bestuurslid, organisator of  programmeur, maar ook als podiumtechnicus, ict'er, geluids- of lichttechnicus, horeca- of veiligheidsmedewerker, klusser, financieel medewerker, promotiemedewerker, graficus, fotograaf, filmer, posterverspreider, noem maar op. De Piek zoekt vooral ook contact met muzikanten die in de organisatie een rol willen spelen, bijvoorbeeld als muziekdocent, organisator van jam sessies en samensteller van programma's. 

Ondertussen begint in De Piek de programmering op gang te komen voor de rest van dit jaar, te beginnen op donderdagavond 29 augustus. Dan presenteert Ray's Boutique er een bijzonder optreden van de Zwiterse band L'Eclair, met een mengeling van Afrobeat, psychedelische muziek en jazz.  Voor oktober en november zijn inmiddels al highlighs geboekt als de gerenommeerde gypsy, hobo en klezmer groep The Freeborn Brothers uit Polen en de Max Meser Group uit Spanje, ook wel bekend als de Lennon en McCartney van de Costa Brava, en bekend van optredens in De Wereld Draait Door. .

Meer berichten