Foto: de Bibliotheek aan de Vliet

Nieuwe leesclub literatuur in Vlissingen

  Cultuur

VLISSINGEN - Donderdagavond 5 september is er een informatiebijeenkomst over de start van een nieuwe leesclub literatuur in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7. Iedereen, die het leuk vindt om over literatuur te praten en in contact wil komen met andere lezers, is welkom. Aanmelden hoeft niet. De avond start om 19.00 uur.

Landelijk zijn leesclubs in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toekomt en een gesprek erover meerwaarde heeft.

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur, die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers. Deze wijzers bevatten vragen die het gesprek structuur geven.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, in samenwerking met ZB. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen bij elkaar die graag lezen. Kijk voor meer informatie op www.senia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden