Vilt aan de Muur bij Padma

  Cultuur

MIDDELBURG - Van 27 september tot en met 15 januari exposeren Angeline Kriek, Anja van der Weijde en Keetje van der Koogh met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt viltwerk. De tentoonstelling krijgt tijdens de poëziemaand november extra verdieping door de gedichten die Wim Haazen bij diverse viltwerken heeft gemaakt.

Alle drie brengen een ruime ervaring mee met allerlei technieken. Angeline Kriek is al zo'n 15 jaar met vilt bezig en er nog lang niet op uitgekeken. Ze heeft diverse textielopleidingen gedaan, waaronder de opleiding Textile Art in Amsterdam. Anja van der Weijde heeft jarenlange ervaring met quilten en is ook enthousiast over het vilten. Keetje van de Koogh heeft een achtergrond in het meubelmaken en heeft de viltacademie in Essen afgerond.

Hun inspiratiebronnen zijn: oude meesters, de migratie van mensen, de vervuiling van de zee en berglandschappen. Sinds 2 jaar komen ze regelmatig bij elkaar om een dag samen te vilten. De meerwaarde daarvan is een groeiend enthousiasme, focus en motivatie, onderlinge feedback, inspiratie en uitdagingen. Zij zijn mede daardoor alle drie in hun werk gegroeid. De verschillende soorten wol en het verschil in werkwijze geeft voor ieder van hen eigen resultaten.

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondag 6 oktober, 3 november en 1 december zijn de kunstenaressen in Padma aanwezig. Bezoekers zijn die dagen welkom tussen 13:00 tot 16:00 uur.

De tientallen werken zijn ook op werkdagen te bekijken in de gangen en de koffie- en theeruimte De Zonnebloem in Padma. 

Stichting Padma Zeeland is gevestigd in een Rijksmonument aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg. Deze voormalige school is in 1893 gebouwd in neorenaissance-stijl. 

Meer informatie via www.padma.nu.

Meer berichten