Expositie Cocky van Zanten

  Cultuur

Van 23 oktober 2019 tot en met 22 januari 2020 zijn realistische etsen en schilderijen van Cocky van Zanten te zien in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 in Vlissingen.

Cocky van Zanten komt uit Breda en is al jarenlang bezig met tekenen. Zij werkt graag met potlood en pen. Ze maakt fijne, precieze etsen, vaak kleurig verlevendigd met aquarelverf. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, bomen en schelpen. Zij heeft onder meer les gehad van kunstenaar Pierre van Lith uit Breda en Tim Wilmens uit Beerse, België. Etsen leerde zij destijds op Tholen van Francesco Antonietti, in Atelier 28 (nu gevestigd in Middelburg).

Exposities en kunstroutes

In het verleden heeft ze deelgenomen aan exposities met Kunstgroep Sincfala in Zeeuws-Vlaanderen. Nu doet Cocky vaak mee aan Kunstroutes in Zeeland en Brabant en aan de Kunstmarkt Lambermontmartremusee in Antwerpen.

Werk
In de vitrine worden haar etsen getoond en aan de muur hangen grotere olieverfschilderijen met afbeeldingen van ornamenten uit diverse kerken als de Notre-Dame (Quasimodo) en de Grote kerk in Breda. De etsen zijn ook te koop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden