Simon & Garfunkel Acoustic voor de laatste keer in Middelburg

  Cultuur

Twee Nederlandse artiesten treden in de voetsporen van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Op donderdag 7 november brengen singer/songwriter Dennis Kolen & Jop Wijlacker een hommage aan het bekende Amerikaanse duo van weleer in de stadsschouwburg in Middelburg. Het optreden is onderdeel van de uitverkochte tournee 'Sounds Of Silence'. Tijdens deze voorstelling komen alle grote hits van Simon & Garfunkel als 'Mrs. Robinson, The Boxer, The Sound Of Silence, en Bridge Over Troubled Water voorbij. Dennis en Jop spelen de songs in een intieme, akoestische setting die wordt ondersteund met sfeervolle beelden, afgewisseld met verhalen, spraakmakende anecdotes en persoonlijke herinneringen.

Simon & Garfunkel traden in hun beginjaren op met alleen een gitaar en twee microfoons. Door hun harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën, en diepgaande teksten ontstond er zelfs in de grootste, prestigieuze zalen een intense sfeer. Die beginjaren vormen de context van wat de twee Nederlanders doen, maar het is geen kopie; binnen de grenzen van het bestaande lied maken Kolen & Wijlacker hun eigen interpretaties.

De uit Rotterdam afkomstige singer/songwriter Dennis Kolen groeide op met de muziek uit zijn vaders platenkast. Hij raakte geïnspireerd door de grote singer/songwriters van de jaren zestig en het geluid van de 'Westcoast' uit de jaren zeventig. De voorliefde voor de complexe harmonieën van groepen als The Beach Boys en The Eagles typeren zijn soloplaten. De uit Gouda afkomstige Jop Wijlacker is professioneel stemcoach en heeft zijn eigen studio waar hij zangworkshops geeft. Hij is al jaren actief op de grote podia in binnen- en buitenland.

Tijdens Sounds Of Silence halen Dennis en Jop jeugdherinneringen op met de mooiste songs van Simon & Garfunkel. Er zijn momenten van bezinning, maar het publiek wordt ook gevraagd mee te doen en hun stem te laten horen! Jop & Dennis brengen je dichter bij Simon & Garfunkel dan je ooit had durven dromen.

Op 7 november treden ze op in de stadsschouwburg in Middelburg! Bestel nu kaarten via www.zeelandtheaters.nl!

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden