Foto: PR Cantus

Koor

  Cultuur

ZEELAND - Cantus; een gezellig mannenensemble dat repeteert in Goes begint binnenkort aan zijn derde seizoen.

Na twee concerten vorig jaar gaan zij nu keihard aan de slag voor een nieuw concert deze zomer. Het repertoire van het mannenkoor bestaat uit verschillende stijlen. (klassiek, negro-spirituals en geestelijke liederen). Iedere week word er gerepeteerd in de prachtige Heilige Maria Magdalenakerk te Goes. De avond bestaat overigens niet alleen uit repeteren. Ook het gezamenlijk koffie drinken en het biertje achteraf zijn belangrijke elementen waarom de (voornamelijk) jonge mannen samenkomen. Het is een gevarieerd gezelschap: een boer, een leraar, een tuinman, een slager, een administrateur… Ook bestaan de leden uit verschillende religieuze groeperingen en komen ze uit heel Zeeland. Maar wat hun bindt is de liefde voor de muziek. Die passie delen zij met elkaar. Aan het begin van het seizoen gaat traditiegetrouw de oproep uit voor nieuwe leden. Jaco Maljaars (de voorzitter): "Wij zijn twee seizoenen geleden begonnen als niet ervaren zangers. Dan is het super om te merken hoe wij als zangers zijn gegroeid en dat vooral door het samen te doen. Door met z'n allen er gezellige en leerzame avonden van te maken."
Cantus is dus op zoek naar nieuwe leden. Ervaren zangers zijn welkom, maar ook jongens en mannen die nog nooit hebben gezongen, maar het graag eens willen proberen. Jaco: "Naast het repeteren van de muziekstukken is er iedere week tijd voor stemtraining en techniek. Bij stemtraining leer je je stem te ontdekken en op de juiste manier te gebruiken. Bij het technische gedeelte gaat het vooral over de ademhalingstechniek. Het doel hierin is dat wij minimaal 45 seconden kunnen zingen, zonder adem te halen. Hier trainen wij elke week voor."

Denk jij na het lezen: "Ik zou ook bij die club willen horen!" neem dan contact op met Cantus. Dit kan via de website www.cantusamici.nl of via telefoon/app 06-34707886. Als je liever niet alleen komt, neem dan gerust iemand mee.

Meer berichten