Anna de Bruyckere
Anna de Bruyckere (FOTO: ARNO VAN DEN HENDE)

Stadsdichter Anna de Bruyckere neemt afscheid tijdens Avond van de Stadspoëzie

  Cultuur

MIDDELBURG - Op donderdag 16 januari houdt boekhandel de Drvkkery vanaf 19.30 uur De Avond van de Stadspoëzie. Stadsdichter Anna de Bruyckere draagt tijdens deze avond het stokje over aan de nieuwe stadsdichter van Middelburg, Raymond van de Ven. Daarnaast zijn er dichterlijke en muzikale bijdragen van Jan J.B. Kuipers, Theo Raats, Karel Leeftink, Broeder Dieleman en Gert Jan Smit. Anna de Bruyckere overhandigt haar afscheidsgedicht aan burgemeester Harald Bergmann.

Wie de stadsgedichten van Anna de Bruyckere (2018/2019) zorgvuldig leest, merkt meer dan eens een moreel appèl op. Wat te onthouden, hoe te leven, wie te gedenken? Op deze avond kijkt de Drvkkery terug op haar ambtsperiode met gedichten, muziek en beschouwing.

De Bruyckere leest voor, blikt terug en presenteert haar afscheidsgedicht, gratis mee naar huis te nemen voor alle Middelburgers. Gert Jan Smit vertelt over kunst, engagement en het dagelijks leven in De Bruyckeres werk. Enkele oud-stadsdichters delen nieuw werk over de plek van het moreel appèl in de poëzie en Broeder Dieleman brengt kleine muzikale miniatuurtjes. Én we blikken vooruit met de nieuwe stadspoëet. Hoe ziet die zijn taak? Zoekt hij naar schoonheid, moreel appèl, of toch de lach?

Datum: Donderdag 16 januari 2020
Tijd: 19:30 - 21:00
Locatie: Boekhandel de Drvkkery, Markt 51, Middelburg
Entree: Een zitplaats is te reserveren voor € 2,50 (incl. consumptie). Dit kan in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl
 

Meer berichten