Releaseconcert Deleyaman in De Piek

  Cultuur

VLISSINGEN - De Frans/Armeense formatie Deleyaman geeft op vrijdagavond 17 januari een exclusief album-première concert in het Vlissings Podium De Piek.

De vermaarde internationale band brengt op die dag het achtste album uit. Het is het enige optreden in Nederland. Deleyaman staat bekend om de betoverende concerten, zowel in Europa als De Verenigde Staten. De atmosferische muziek wortelt in een grote rijkdom aan genres: van art-rock tot wereldmuziek (Anatolische mystiek), en van new wave tot Franse chansons. Kenmerkend zijn ook de poëtische teksten in verschillende talen (Engels, Frans, Armeens) en het bezielend gebruik van de duduk, een oud, melancholiek blaasinstrument uit Armenië.

Het nieuwe album bevat een gastbijdrage van Brendan Perry, zanger en multi-instrumentalist van de band Dead Can Dance, waarmee Deleyaman nauwe relaties onderhoudt. Zo coverde Dead Can Dance het Deleyaman nummer 'Autumn Sun' tijdens de 1980 – 2019. 

Celebration tour.

Deleyaman is in 2000 opgericht door Aret Madilian ( een Amerikaanse multi-instrumentalist van Grieks-Armeense afkomst ) en de Franse zangeres Beatrice Valantin. Beiden bespelen diverse instrumenten en nemen de zang voor hun rekening. Samen vormen ze de spil van de groep die verder bestaat uit de Armeense duduk-speler Gerard Madilian en gitarist Guillaume Leprevost. Oprichter Aret Madilian bespeelt niet alleen basgitaar, keyboards en andere instrumenten, hij beschikt ook over een warme, melancholieke stem. 

Het optreden in De Piek op vrijdag 17 januari begint om 21.00 uur. Deur open 20.30 uur. Tickets zijn in voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro via https://depiek.stager.nl/web/tickets Aan de deur kosten ze 12,50 euro. 

Op Youtube is een grote hoeveelheid videoclips te vinden met muziek van de band.

Meer berichten