Foto: Marjolein van Hoof

Cursus Oud schrift

  Cultuur

MIDDELBURG - De Zeeuwse Volksuniversiteit organiseert in samenwerking met het Zeeuws Archief vanaf maandag 20 januari een cursus Paleografie voor beginners.

Als u zich bezighoudt met genealogie of u doet onderzoek naar de geschiedenis van uw woonplaats of streek, dan komt u vroeg of laat in aanraking met oude archiefbronnen. Het lezen en begrijpen van oude documenten is vaak moeilijk en ingewikkeld. Maar het is te leren! Tijdens de cursus ‘Paleografie voor beginners’ gaat een nieuwe wereld voor u open.

Aan de hand van fotokopieën van archiefstukken maakt oud-schriftspecialist Ivo van Loo u vertrouwd met verschillende soorten oude handschriften. Naast paleografische aspecten besteedt hij aandacht aan de inhoud en de vorm van de stukken en hun belang voor historisch onderzoek.

De cursus start op maandagmiddag 20 januari en bestaat uit 5 lessen van 2 uur die in het Zeeuws Archief plaats vinden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Voor meer informatie en opgave kijkt u op: www.volksuniversiteitzeeland.nl/archief

Meer berichten