Podium-Z bandworkshops

  Cultuur

Op 24 januari gaat een nieuwe reeks Podium-Z bandworkshops van start in de gemeente Veere! Vier vrijdagavonden lang gaan beginnende muzikanten aan de slag met het instuderen van een aantal nummers, waarbij ze gecoacht worden door een professionele muzikant. Daarna krijgen ze de kans om tijdens de Podium-Z showcase hun talenten aan de wereld te laten zien- voor veel deelnemers de eerste keer op een echt podium!

Wintereditie 2019

Afgelopen editie namen er 22 jongeren tussen de 10-23 jaar mee aan de Podium-Z bandworkshops. Met deze 22 jongeren werden vijf bandjes gevormd, die onder leiding van coaches Olof Sinke, Mario Hillebrand, Jeremy Lahr & Fabian Houweling, Geert van Oorschot, en Sander Elderkamp aan de slag gingen met de muziek van hun keuze. Tijdens de showcase op 20 december brachten ze hun muziek ten gehore.

Opstapje
Podium-Z is voor veel jonge muzikanten een opstapje naar verdere muzikale ontwikkeling. Zo ontstonden o.a. de bands Nameless, The Traveling Trashcans en Deviated tijdens de Podium-Z bandworkshops, begon Jeremy Lahr hier zijn muzikale carrière en deed de artiest Bekir (die in 2019 mee deed aan Popronde) in zijn jongere jaren meerdere keren mee.

Podium-Z Bandwedstrijd
Bands die al wat verder zijn kunnen meedoen aan de Podium-Z bandwedstrijd. De eerste voorronde van dit seizoen vond plaats op 20 december, waar de band Gin & Juice uit Hulst de publieksprijs won, en Sigourney Rose uit Vlissingen er met de juryprijs vandoor ging. De volgende voorronde vindt, samen met de workshopshowcase, plaats op vrijdagavond 6 maart. Wil je je opgeven voor de bandwedstrijd? Neem contact op met j.damen@welzijnveere.nl.

Details & aanmelden

De data voor de komende editie zijn: 24 januari, 7 februari, 14 februari en 21 februari 2020. De bandworkshops vinden plaats in Schuttershof Domburg (Kanonweistraat 30, Domburg).

Op 31 januari vindt in de ZB (Kousteensedijk 7, Middelburg) een Kunstbende workshopdag plaats. Een aantal Podium-Z workshopbands zullen hierbij aansluiten.

Wil je meedoen aan de bandworkshops? Geef jezelf hier op

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden