Foto:  Martijn Fincke
Foto: Martijn Fincke

Peetman presenteert nieuwe EP in Le Penseur

  Cultuur

MIDDELBURG - Op zaterdag 11 januari bracht de Middelburgse singer-songwriter Peetman een nieuwe EP met vier eigen nummers uit. De titel van de schijf is Handpicked. Op donderdag 30 januari om 20.00 presenteert hij de EP officieel in Le Penseur in Middelburg. Naast een akoestische set zijn er ook gastoptredens en een set met band The Wild Horses. De toegang is gratis. 

Alhoewel dit de derde EP is van Peetman, die in 2015 aan een solocarrière begon, is dit de eerste uitgave die hij niet in zijn thuisstudio heeft opgenomen. Voor een goede opname van de geheel akoestische nummers is hij in oktober van afgelopen jaar naar de Middelburgse Fuzztone studios gegaan. Daar heeft hij met producer Marc Blom gezocht naar een authentiek geluid. De mastering van het eindproduct was in handen van Rotterdammer Renzo van Riemsdijk. 

Om extra aandacht te generen voor de release heeft Martijn Fincke een videoclip bij één van de nummers, Knocking, gemaakt. Fincke en Peetman werkten al eerder samen aan videoclips en hebben dit keer ook het hele scheppingsproces van de EP, van compeneren tot uiteindelijk presenteren vastgelegd. Het idee is om hier een documentaire van te maken die later dit jaar uitkomt. 

De EP is te beluisteren via Spotify en via www.peetman.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden