Ode aan het gouden tijdperk van de popmuziek

  Cultuur

VLISSINGEN  - Onder het motto 'With a little help from my friends' brengen vier Zeeuwse bands zaterdag 1 februari in De Piek een ode aan het gouden tijdperk  van de pop en rock muziek: de jaren zestig en zeventig.

De bands treden op ten bate van De Piek. Met een 4 uur durende show gaan ze terug naar de tijd waarin De Piek werd geboren en uitgroeide tot een toonaangevend podium voor alternatieve (pop)muziek. Het is meteen ook het eerste evenement van een reeks activiteiten in het kader van het vijftigjarig bestaan van De Piek. De optredende bands zijn New Formation, Yesterday's Papers, Mood 66 en Busted Feet. Ze bestaan uit gerenommeerde Zeeuwse muzikanten, waarvan de meesten al actief waren in de jaren 60 en 70, en staan garant voor een hoogstaande rockshow vol bekende pop en rock songs. 

Deur open 20.00 uur. Aanvang 20.30 uur. Tickets zijn in voorverkoop verkrijgbaar voor 7,50 euro via https://depiek.stager.nl/web/tickets Aan de deur kosten ze 10.00 euro

(New) Formation

De Formation werd eind jaren zestig opgericht. De band maakte furore op tal van festivals in Belgie en Nederland. De samenstelling wisselde, maar de constante factor was zanger Theo Schenkhuizen met zijn specifieke stemgeluid. Sinds 2014 speelt de band weer regelmatig: een mix van covers uit de sixties zoals Keep on Running (Spencer Davies), I saw her standing there (The Beatles), Mustang Sally (Wilson Picket) en My Girl (Otis Redding), maar ook eigentijdse rock. Het streven is de muziek zo authentiek mogelijk te laten klinken. Van de oorspronkelijk bezetting spelen nog mee; Ron Oppeneer (slaggitaar) en Hans Pieterse (leadgitaar). 'Nieuwkomers' zijn Patrick Sibbald (basgitaar) en Hans Walrave (drums). Twee vocalisten, Monique en Marjolein, vervangen Theo Schenkhuizen. Hij herstelt van een ziekte, maar er is een goede kans dat hij toch alweer een aantal nummers meezingt. Door de wijzigingen in samenstelling is de naam inmiddels gewijzigd in New Formation.

Yesterdays Papers

Samen hebben de muzikanten Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en Robbert Jan Swiers meer dan 120 jaar ervaring in de Zeeuwse popmuziek. Sinds 2015 spelen ze in Yesterday's Papers, waarin ze hun liefde en bewondering voor de muziek uit de periode 1965-1980 laten blijken. Met driestemmige zang, voornamelijk akoestisch (gitaren en bas) en met veel plezier gespeeld, brengen ze nummers van The Byrds, The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, The Kinks en anderen. Sinds 2016 versterkt David Boegheim de band. Hij speelt percussie én heeft een mooie zangstem, wat voor een extra dimensie zorgt.

Mood 66

De band ontstond in 2018 uit een speciaal optreden voor een Sixties middag in het kerkje van Ellewoutsdijk. Dat beviel zo goed dat ze sinds de afgelopen zomer als een heuse band ook andere podia beklimmen. Het repertoire van Mood 66 vind  je terug in de hitlijsten rond 1966, de periode van grote veranderingen in de maatschappij en de muziekscene. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren van nu halen daar inspiratie uit. De samenstelling van Mood 66 weerspiegelt dat: drie ouwe knakkers die er destijds zélf bij waren en twee jonkies die bij lange na nog niet geboren waren toen The Beatles alle hitrecords braken.
Samenstgelling: Aad van Os: lead vocals, gitaar; Lindy de Jong: lead vocals; Ad Osté: basgitaar, vocals; Matthijs Sturm: drums, samples; Peter Wessel: gitaar, vocals.

Busted Feet

Toen vader en zoon Jaap en Vincent van Boven in 2012 in een Londense platenzaak een vuige uitvoering van de bluesklassieker "Spoonfull" hoorden besloten ze een band op te richten. Dat werd Busted Feet. Smerige bluessongs afgewisseld met vuige soul en lekkere 70ties rock. Met Casper van Hanegem achter de drums en ( later ) Koen van Soelen op bas en zang, was de line up compleet. Ondertussen spelen de mannen een mix van rock en popklassiekers en minder bekend werk uit de periode. Bij dit optreden spelen er ook gastmuzikanten mee. 

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden