Vermakelijke verhalen uit Zeeuwse Bodem

  Cultuur

VEERE - Zondag 16 februari 2020 is de tweede Alma-lezing van dit seizoen. Elke derde zondag van de maanden januari, februari en maart  organiseert Museum Veere een speciale Alma-middag met een spreker. Deze keer is de eer aan Aagje Feldbrugge, conservator archeologie bij het Zeeuws Genootschap.

Wanneer je Aagje hoort vertellen over vondsten, zou je erbij willen zijn. Archeologie is speurwerk. Een opgraving is bijna altijd een complexe puzzel. Wanneer die is opgelost, wordt de geschiedenis verrijkt. 

De archeologische collectie van het Zeeuws Genootschap is een heel oude collectie, de verhalen beginnen soms al meer dan een eeuw geleden… En af en toe levert onderzoek heel vermakelijke verhalen op, vol misverstanden en toevalstreffers. Meestal met een goede afloop.

Tijdens haar lezing vertelt Aagje Feldbrugge de meest bijzondere verhalen. Aansluitend is er de mogelijkheid de expositie 'Verfijnd Verleden' te bezoeken in de Schotse Huizen. Kosten voor de lezing zijn 10 euro per persoon.

Na afloop van de lezing is er in Brasserie De Peperboom een speciaal aanschuifdiner met Veers driegangenmenu voor 20 euro.

Meer informatie over de middag en aanmelding is te vinden op www.museumveere.nl/almalezingen


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden