Eve before Adam
Eve before Adam (PR DE PIEK)

INTO THE MYSTIC IN DE PIEK

  Cultuur

VLISSINGEN - Wat overkomt je wanneer een grote muzikale vriendengroep, verdeeld over vijf avontuurlijke bands, een avondvullend programma presenteert? Dat beleef je op zaterdag 29 februari in De Piek bij Into the Mystic. Er zijn optredens van The Zimmerman Project, Tape-It, Eve Before Adam, Potential Wonder en Planet of Waves. Aanvang 20:30 uur stipt! Deur open 20:30 uur. Toegang gratis

The Zimmerman project bij het spits af. De band speelt voornamelijk elektrische versies van Dylan nummers uit de jaren zeventig. Geen kopieën maar een frisse, eigenwijze kijk op de legendarische songs. Zanger Leo 'Bob' Reijnierse laat zich begeleiden door Peter Urbanus (The Slavez, Annelies Blues band), Ben Klink (Delta Blues Band) en Jiri Reijnierse (Tape-iT, Even Before Adam)

Vervolgens speelt de formatie TAPE-IT, een Zeeuwse 'Wall of Sound', neergezet door acht muzikanten. Tape-iT speelt al meer dan 10 jaar voornamelijk eigen werk, met de jaren 70 als belangrijkste invloed. Inspiratiebronnen zijn o.a. Neil Young, Pink Floyd, Dylan en The Band. Tape-iT is een vervaarlijke mix van jonge en oude muzikanten. De ritme-sexy bestaat uit Gerard Steur (drums) en Jiri Reijnierse (bass). De blazers zijn Sjaak Wattel (trompet) en Teun van Staveren (tenorsax). Eddy de Ruiter beroert de keyboards en Nick Vinke de gitaar. Saskia en Leo Reijnierse nemen de zang voor hun rekening

Eve Before Adam belooft de bezoekers pure extase en wereldse bezieling, op en naast het podium. De vier muzikanten zoeken naar muzikale antwoorden op de pijn en misère van het dagelijks leven. En op dromen waarin ze vliegen zonder vleugels. Samenstelling: Nesta Rijborz (zang, gitaar) , Freddy Scrooged (gitaar), Gerard Steur (drums) en Jiri Reijnierse (bass).

Na middernacht zorgt Potential Wonder voor de finale. Moeilijk in één genre te plaatsen. Maar dansbaar is het sowieso. De vijfkoppige band won afgelopen jaar de bandcompetities Spectra én RegioRuis. De formatie brengt een breed scala aan eigen werk. Rock? Folk? Wie zal het zeggen? De afgelopen maanden broedde Potential Wonder nieuwe nummers uit die weer een geheel andere sound hebben. Samenstelling: Teun van Staveren (zang, gitaar, sax) , Esther de Rijke (zang, gitaar), Jurian van der Stoep (zang, gitaar, keys), Gerard Steur (drums) en Dries van Staveren (bass).

Planet of Waves treedt tussen de bedrijven op in het café van De Piek. De intieme sound van deze Goese band, doordrenkt met folk, leverde vorig jaar een finaleplaats op bij Spectra. Na een zwangerschap maakte de band even pas op de plaats. Nu is het viertal terug, en klaar om door te stomen. Samenstelling: Esther de Rijke (zang, gitaar), Jurian van der Stoep (zang, gitaar), Bram Pelgrim(gitaar) en Dries van Staveren (bass).

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden