Logo de-faam.nl


Historische tekenles Metarmorfose Lokaal

  Cursus-Workshop

In het hart van de stad Middelburg staat een monnik in pij. Hij denkt en filosofeert over het leven en wat van hem verwacht wordt. Een jonge onderzoeker in een nieuw gebied, ver weg van zijn thuisland. Een tekenles met een levend model in de openlucht.

Op het Helmplein achter het stadhuis, wordt op zondag 10 september de eerste les gegeven in het Metamorfose Lokaal naast de UCR(University College Roosevelt).

Programma: 14.00 – 14.15 u dr. Jeanine Dekker vertelt u in een historische schets hoe de eerste monniken in Middelburg kwamen en hoe de stad er toen uitzag. 14.15 – 16.00 u Met bister-inkt gaat u op papier de monnik tekenen onder begeleiding van tekendocent Sylvia Radius. Zij begeleidt bij het tekenen en grijpt terug naar het clair-obscur van Zurbaran en de inktschetsen van Rembrandt. Aan het einde van de tekenles wordt uw tekening vereeuwigd met een stempel van de eerste abt van Middelburg, gemaakt door Sylvia Radius. De monnikspij is gemaakt door Michele Piet van de Kledingbibliotheek Middelburg. Met walnoten heeft zij de wol voor de pij hergebruikt en een natuurlijk verfbad gegeven.

De pij is naar historisch voorbeeld gemaakt. Idee en organisatie Sylvia Radius Deelname gratis. Aanmelden voor deelname tekenles door middel van een email of app of sms E: sylviaradius@hotmail.nl M: 06 – 55 33 89 40

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox