Afbeelding
Foto: Maaike Schoenmaker

Marit is trots op haar toilet

Gelezen in...

Ik hou van details, dus ook in het kleinste kamertje van ons huis. Het toilet heeft een flinke verbouwing ondergaan, dus wij kunnen met recht zeggen dat we trots zijn op ons toilet. Toen we dit huis kochten, was het toilet vooral erg wit. Zowel de tegels op de muren als de kozijnen. Op de vloer lagen grijze tegels en er zat een fontein in. De grootste transformatie zit hem in het toilet zelf. Het origineel is namelijk een kwartslag gedraaid. Voor de beeldvorming: voorheen zat je met je knieën tegen de muur in plaats van richting de deur, zoals het nu is. De hexagon tegel hebben we zowel op de wand als op de vloer gebruikt. Dit vormt een mooi geheel. In creatief overleg met Danny van Smaalen van C3 binnenzonwering, die ons idee werkelijkheid heeft gemaakt, besloten we met de punt naar boven te tegelen voor een speels effect. Van het advies voor de lichtgrijze voeg, werden we erg enthousiast. De tegels zijn daardoor nog beter zichtbaar. Want eerlijk is eerlijk, zwart in je interieur kan goed uitpakken, of te donker zijn. Wie nu denkt: op zwart zie je toch alles? Dat valt reuze mee op deze matte tegels.


Door de draai van het toilet, moest er ook een nieuwe koof komen. Uiteindelijk kwam dit erg goed uit, want de wc-rolhouder hangt daar nu achter. Wanneer je het toilet inloopt, valt de houder niet op en gaat de aandacht naar de tegels en dé eyecatcher van deze ruimte: het letterbord. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, vinden wij. Dus daarom brengen wij onszelf en overige toiletbezoekers een lach op hun gezicht met de quote: ‘je moet beter vegen, er zit nog cactussen’. Daarmee verwijzen we natuurlijk naar de cactussen in de drie verschillende potten naast het bord. En over details gesproken, de Mexicaan naast de cactussen is een souvenir uit Mexico. Een land waar deze plant veel voorkomt. Wie denkt alle humoristische details te hebben gezien, kijkt even omlaag en ziet daar de aap die met zijn staart de verantwoordelijkheid draagt voor de voorraad wc-rollen. Met regelmaat bezoeken we met veel plezier dit sfeervolle kamertje en zijn we meer dan tevreden over het resultaat en de samenwerking met C3 binnenzonwering.

Ook trots op jouw toilet?
Is jouw toilet heel kleurrijk, strak en stylish of juist een tikkeltje bijzonder en ben jij er trots op? Stuur dan een foto + toelichting naar studio@quaerismedia.nl.

Gelezen in de najaarseditie van Woon in Zeeland. 
Meer lezen? Kijk op wooninzeeland.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Digitale krant