Afbeelding
Foto: Marit Jansen van Galen

Binnenkijken in een knus appartement in Goes: Onze muren krijgen met regelmaat een andere kleur

Gelezen in...

Annemarie is de zesde generatie die in het ruime appartement in de binnenstad van Goes woont, samen met haar vriend Kuno. Ze is van mening dat als muren kunnen spreken, er vast bijzondere verhalen boven komen. Voor Annemarie is haar huis een uitlaatklep waarin ze haar creativiteit kwijt kan om er een fijne woonplek van te maken. Ooit hopen ze te verhuizen naar een huis met een tuin. Maar voor nu genieten ze van het dakterras, de binnentuin en de winkels op loopafstand.


Wanneer je de zesde generatie bent die in een huis woont, zijn er al heel wat kleuren op de muur geschilderd. Dit beaamt Annemarie met een grote glimlach. En als ze heel eerlijk is, dan komt dat vooral door haar. “Als ik ineens inspiratie krijg om de muur een andere kleur te geven, ga ik het liefst meteen aan de slag. Het is bijzonder dat de muren nog steeds zo netjes zijn en het behang nog steeds goed plakt, na al die lagen.” Het appartement heeft een ruime woonkamer, met een eettafel naast het raam. “Ik vind het heerlijk om hier te zitten en naar de mensen buiten te kijken. De tafel ben ik ook erg trots op en als we ooit gaan verhuizen, moet deze zeker mee.” 

Uitlaatklep
De woonkamer is warm en sfeervol ingericht en de terracotta-kleurige muur met kleurrijk schilderij, trekt meteen de aandacht. “Ik hou van kleur. Vandaar dat ik mijn Instagramaccount ‘kleurhumeur’ ben gestart. Bezig zijn met interieur, kleuren en accessoires is voor mij een hobby. Ik heb een drukke baan bij een overheidsinstantie en dit is het tegenovergestelde van waar ik mijn brood mee verdien. Ik zie het als een uitlaatklep, waarbij ik tot rust kan komen.”

Ik ben gehecht aan de kast van mijn opa en omaKaarsenverslaving
Annemarie kan zich nog goed herinneren hoe het appartement eruitzag toen haar vader er nog in woonde en zelfs toen haar opa en oma er nog woonden. “Ooit zaten hier en-suitedeuren in de woonkamer”, vertelt ze al wijzend naar de plek waar nu een verhoging zit. “De verhoging maakt het speels, maar zorgt er ook voor dat je beperkt bent in je indeling.” Lachend: “Dat ik niet kan schuiven met mijn meubels, compenseer ik met accessoires die ik regelmatig vervang.” Haar vriend Kuno, die zelf aangeeft van een rustige basis te houden, lacht wanneer zijn vriendin vertelt over haar accessoire ‘tic’. “Ze kan een woonwinkel niet uitlopen zonder een vaas, kussen of kaars mee te nemen”, lacht hij. Annemarie kan niet anders dan dit bevestigen en geeft eerlijk toe een ‘kaarsenverslaving’ te hebben. “Het maakt een huis zo sfeervol. Ik heb kaarsen in alle vormen en maten, in verschillende kleuren, in kandelaars of waxinelichthouders.” Daarom is de herfst voor haar de ideale gelegenheid om warme woonaccessoires tevoorschijn te halen. Woonwinkels loopt ze dus plat, kringloopwinkels niet per se. Maar toch heeft ze vintage details in haar woning. Meubels met een verhaal vindt ze namelijk wel leuk. “Er staat hier een kastje dat nog van mijn opa en oma is geweest. Ik ben eraan gehecht en het staat erg knus in de eethoek. Misschien geef ik het ooit nog een likje verf, maar voor nu is de kast goed zoals hij is. Op dit moment spaar ik voor een nieuw vloerkleed, en een grijze bank zal ik in het vervolg niet meer kiezen. Je smaak verandert mee met de tijd, dat vind ik juist leuk.”

Aangrenzend aan de woonkamer is de slaapkamer met badkamer. De stijl van de woonkamer is ook weer in de slaapkamer doorgevoerd en dat zie je aan de kleuren en de bloemen op het bed. De badkamer heeft een groot ligbad, waar het stel volgens hen te weinig in ligt. Kuno: “Mensen die ook een bad thuis hebben, zullen dit vast herkennen. Je hebt het, het is fijn, maar gebruikt het te weinig. Want je moet er de tijd voor nemen en kunt je rust niet vinden. Kortom: we stappen wel onder de douche.” En toch kan Annemarie het ook hier niet laten om het bad stylish verantwoord aan te pakken, zodat het een lust is voor het oog wanneer je de badkamer inloopt. 

Als we buiten relaxen, dan zitten we op de binnenplaatsBinnenplaats
Het appartement loopt in een U-vorm, waardoor je vanuit de woonkamer de keuken ziet en andersom. De verbindende ruimte hierin is de binnenplaats. Aangekleed met een loungeset, vrolijke lampjes, fleurige kussens én uiteraard kaarsen. Annemarie: “Als we buiten relaxen, dan zitten we vaak hier. Het dakterras is vooral in het voorjaar en najaar lekker om te zitten, wanneer je er de eerste of laatste zonnestralen kan pakken. In de zomer is het er eigenlijk te warm. Daarnaast ligt de binnenplaats naast de keuken, makkelijk wanneer je iets te drinken of eten wil pakken.” Als de ramen en deuren openstaan, genieten medebewoners Stella en Duvel daar optimaal van. De twee katten kunnen dan vrijuit rondlopen en wandelen gezellig van de ene naar de andere ruimte.

Liefde en energie
Of het appartement in de toekomst bewoond wordt door een nieuwe generatie, weet Annemarie nog niet. Voorlopig wonen zij en Kuno hier erg fijn en is ze trots op de transformatie die het, gedurende dat zij er wonen, heeft ondergaan. Wanneer je een appartement goed onderhoudt en er veel liefde en energie in stopt, kan het erg lang meegaan. Dat bewijst de familie Visser wel. En wat betreft de ‘look-and-feel’ van de woning op dit moment... “Het zou zomaar kunnen dat de muren volgende maand een heel andere kleur hebben. Zo blijft het spannend!”

Tekst: Marit Jansen van Galen


Shop het interieur: Lamp boven de bank: Zuiver - bow booglamp, Tafeltje voor de bank: Zuiver - glazen coffee table green, Oranje stoel: Ducthbone - flower fauteuil, Dressoir: Dutchbone - jujube vintage dressoir donker hout, Groene tegels keuken: Weezepoel in Goes, Spiegel binnenplaats: Xenos, Kopjes keuken: HKLiving, Dekbedovertrek: Essenza Ophelia Nightblue


Gelezen in de najaarseditie van Woon in Zeeland. 
Meer lezen? Kijk op wooninzeeland.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Digitale krant