Concert bij de Buren Middelburg

  Muziek

Zondagmiddag 22 oktober wordt in de mooie monumentenpanden in de binnenstad van Middelburg (omgeving Koepoortstraat/Singelstraat) vanaf 14.00 uur Concert bij de Buren gehouden met onder andere een optreden van klarinettiste Evelien de Vries. Op vier verschillende adressen kan een concert van circa twintig minuten worden gevolgd. Na het bijwonen van het eerste concert is het de bedoeling dat het publiek driemaal van adres wisselt.

Het Kleinkoor van het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenieje onder leiding van Emilia Tabachnik-Li, zingt Russisch-Orthodoxe kerkmuziek en vrolijke en melancholieke volksliederen aan de Koepoortstraat 10. 
Kamermuziekensemble Musica Vicina onder leiding van Pim Overduin: het sprankelende huisorkest van CvdB met muziek van barok tot modern aan de Koepoortstraat 6.
Trompetensemble Tijmen en Elly Jongepier speelt onder andere Mozart aan de Singelstraat 2.
Klarinettiste Evelien de Vries brengt een soloprogramma met onder andere muziek van Jörg Widmann en Béla Kovacs  aan de Singelstraat 5.

Na afloop van de optredens is er een feestelijke borrel op het adres Koepoortstraat 6 . Op vertoon van het toegangskaartje ontvangt publiek een drankje gratis.

Omdat de concertjes worden gegeven in verschillende huiskamers is er een maximum aantal van honderd mensen dat kan worden ontvangen, tijdig reserveren is dus noodzakelijk. Kaarten voor de serie concerten kosten € 6,-, inclusief één consumptie. Inschrijven kan via concertjesmiddelburg@gmail.com of via telefoonnummer 0621106047 (maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. De kaartjes kunnen na reservering worden afgehaald bij Bed & Breakfast 't Poorthuys, Koepoortstraat 10. Vanaf 16 oktober dagelijks tussen 16.00 en 20.00 uur. Aan je kaartje kun je zien op welk adres je aan de serie concertjes kunt beginnen.

Meer informatie over Concert bij de Buren is te vinden op https://www.facebook.com/concertbijdeburenmiddelburg?fref=photo

Rachel van Westen
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden