<p>Bert Helm komt tijdens zijn vrijwilligerswerk op de prachtigste plekken door heel Zeeland. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG</p>

Bert Helm komt tijdens zijn vrijwilligerswerk op de prachtigste plekken door heel Zeeland. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG

Bert komt op de mooiste plekken

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Bert Helm komt tijdens zijn vrijwilligerswerk op de prachtigste plekken door heel Zeeland. Hij is vrijwilliger bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

“Ik ben lekker veel buiten bezig. Zeker als de zon schijnt is het mooi werken.” Bert is altijd al gek geweest op de natuur. Zo was hij als kind al lid van de Nederlandse Jeugdbond van Natuurstudie en ging hij regelmatig op excursie om planten en vogels te bekijken. “Toen ik werkloos werd wilde ik graag weer iets om handen hebben; een reden om je bed uit te komen. Zo kwam ik bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland terecht.We onderhouden natuurgebieden door de hele provincie. We maaien, planten, knotten, knippen en rooien. Bijvoorbeeld de Amerikaanse vogelkers. Dat is een exoot die woekert. Door hem te rooien zorgen we ervoor dat de normale planten weer terug kunnen komen.”
“Het is hartstikke divers werk, de sociale contacten zijn fijn. Je bent iedere keer weer aan de slag samen met mensen die gelijkgestemd zijn. En het is heerlijk om aan het einde van de dag moe en voldaan thuis te komen en te denken “zo, dat hebben we weer mooi samen opgeknapt”.

Benieuwd naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnmiddelburg.nl of neem contact met ons via 06 – 51 65 19 62 of vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.


Vrijwilliger in het zonnetje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden