Foto:

Bookstore Day in de Drvkkery

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Op zaterdag 12 september vieren alle onafhankelijke boekhandels in Nederland Bookstore Day. De Drvkkery in Middelburg verzorgt activiteiten met Josephine Rombouts, Marjolein Bierens, Daisy Wijffels en Jacodine van de Velde. Ook is er een speciale stadswandeling naar de Oostkerk.

Bookstore Day is de dag waarop lezers en boekenkopers de lokale boekhandel vieren. Samen met auteurs, uitgeverijen en lokale ondernemingen organiseren boekhandels activiteiten om hun klanten in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn er specifiek voor de deze dag aanbiedingen en speciale uitgaven.

PROGRAMMA

11.00 & 14.00 uur: Nieuwe stadswandeling ‘Op naar de Oostkerk’

Deze nieuwe wandeling (met gids én een nieuw boekje) brengt u door een onbekend deel van Middelburg en vertelt de bijzondere betekenis van de namen op de gevels. Aan de het eind van de wandeling kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Oostkerk. Tijdens Bookstore Day voor de speciale prijs van € 8,50 per persoon inclusief boekje.
Prijs: € 8,50 (boekje + stadsgids)Starttijden: 11:00 uur en 14:00 uur Reserveren gewenst: 0118-674300 of info@touristinfomiddelburg.nlDuur van de wandeling 1,5 uur | Vertrekpunt: voor de Drvkkery

11.00 - 13.00 uur: Meet and greet Daisy Wijffels (Sailing with Ganesha)
In een jaar tijd ruim 9500 NM zeilen over en rond de Atlantische Oceaan. 

Vader en dochter Paul en Daisy Wijffels uit Middelburg waren klaar voor avontuur, gingen op zoek naar de juiste zeilboot en stapten aan boord van de Bavaria 37 Exclusive; SY Ganesha. Samen zeilden zij naar onbekende bestemmingen met als hoogtepunt de Atlantische oversteek. 21 dagen op zee, afgezonderd van de bewoonde wereld, op een zeilboot van 11 meter. Totale rust en ontspanning, dwarsgolven en frustraties…

13.00 - 15.00 uur: Meet and greet Jacodine van de Velde
(Wat je zegt zie je zelf)

Jacodine van de Velde presenteerde onlangs haar eerste Young Adult-roman Wat je zegt zie je zelf in de Drvkkery. Wat je zegt zie je zelf is een aangrijpend maar hoopvol boek waarin een meisje met een eetstoornis een emotionele zomervakantie beleeft. Jacodine van de Velde (Westkapelle) is werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie als behandelaar van jongeren met eetstoornissen en angst- & stemmingsklachten.

13.30 - 15.30 uur: Meet and greet Josephine Rombouts
(De weg naar Cliffrock Castle)

Na de bestsellers Cliffrock Castle en Terug naar Cliffrock Castle verschijnt in september de derde roman van Josephine Rombouts: De weg naar Cliffrock Castle. De weg naar Cliffrock Castle beschrijft het vertrek uit Nederland, de weg langs onderwijsbegeleiders en leerplichtambtenaren, een strafzaak en het opbouwen van een nieuw leven in een ander land. Josephine moet in haar nieuwe woonplaats leren omgaan met een manische landeigenares, een pyromane Japanse monnik, stugge Schotse medebewoners, veel sneeuw en een spookdorp. Als ze hoort dat op een naburig landgoed, Cliffrock Castle, een witte cottage beschikbaar is en een huishoudster wordt gezocht, grijpt ze deze onwaarschijnlijke strohalm met beide handen aan.

15.30 - 17.00 uur: Meet and greet Marjolein Bierens
(Hotel Schiller)

Het roemruchte Hotel Schiller, tijdens het interbellum een bruisende ontmoetingsplek aan het Amsterdamse Rembrandtplein, werd in 1913 geopend door broers en zus Frits, Hein en Elsa Schiller. Het hotel groeide uit tot de bruisende huiskamer van beroemde kunstenaars en bohemiens. Iedereen met een beetje naam frequenteerde het hotel en zat aan aan de stamtafel. Onder hen waren beroemdheden als Fien de la Mar, Heintje Davids, Joris Ivens, J. Slauerhoff, George Breitner en Leo Gestel. De bekende cabaretier Jean-Louis Pisuisse (”Mensch durf te leven’) en zijn vrouw Jenny aten hier hun laatste avondmaal voor ze voor het hotel werden neergeschoten door een jaloerse minnaar.

Het complete programma staat op https://drukkerijmiddelburg.nl/bookstore-day-2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden