<p>Sem Houmes, De derdeprijswinnaar in de categorie dans. FOTO Andr&eacute; Joosse</p>

Sem Houmes, De derdeprijswinnaar in de categorie dans. FOTO André Joosse

(Foto: André Joosse)

Winnaars Kunstbende 2020

  Nieuwsflits

TERNEUZEN -  Zaterdag en zondag 5 en 6 september werd de Zeeuwse voorronde van Kunstbende voor de 30e keer gehouden, dit jaar in het Scheldetheater in Terneuzen. 

Zo’n 55 creatieve jongeren in de leeftijd 13 tot 19 jaar en afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia. Voor het eerst in 30 jaar was de voorronde ook via een live stream te volgen. De eerste prijswinnaars vertegenwoordigen Zeeland bij de landelijke finale op 7 en 8 november in Amsterdam. Alle winnaars krijgen een prijzenpakket vol gadgets en cadeaubonnen. Ook mogen ze rekenen op coaching door professionals. Daarnaast mogen de winnaars van alle categorieën op een groot landelijk festival of evenement optreden.

In de categorie Expo zijn de gelukkigen:1. Femke Huis (13) uit Westdorpe, 2. Yael van der Puil (16) uit Colijnsplaat en 3. Kim Selen (18) uit Goes. In de categorie Taal ging de prijsnaar Roos Besling (18) uit Burgh-Haamstede. In de categorie Dans: was het 1. Jaila van de Griend (18) uit Vlissingen2. Roos Bos (17) uit Middelburg & Anne Sande uit Kamperland3. Sem Houmes (16) uit Vlissingen. De prijs voor Film & Animatie was voor Kim Wisse (16) uit Koudekerke. Bij Muziek werd Sigourney de Roos (17) uit Vlissingen eerste, gevolgd door Carmen Vorst (19) uit Goes en Dominika Drzewiecka (17) uit Terneuzen. De beste DJ werd Johan Schot (13) uit Goes en d etheaterprijzen ginegn naar Djoszuwa Zwier (18) uit Vlissingen, Sanne Willemse (15) uit Goes en Dimitri Nijsse (18) uit Kats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden