Foto: Terra Maris

Veerse Potvis-pas verlengd tot einde oktober

  Nieuwsflits

OOSTKAPELLE - Omdat Terra Maris in het voorjaar ruim twee maanden dicht is geweest wordt de geldigheidsduur van de Potvis-pas met twee maanden verlengd. Je kunt hiermee tot ná de herfstvakantie nog zo vaak je wilt gratis naar potvis Pieter.

Sinds de opening van de expositie ‘Van Potvis tot Petfles’ op 2 juli 2019 kunnen alle inwoners van Veere, dankzij een speciale bijdrage van hun gemeente, de gratis Potvis-pas aanvragen bij de museumbalie. Na betaling van slechts één keer de entreeprijs voor het museum tegen vol tarief, kunnen Veerenaren onbeperkt potvis Pieter komen bewonderen en meedoen met leuke doorlopende activiteiten. 

Imker

Zoals bijvoorbeeld op vrijdag 11 september tussen 13.30 en 15.30 uur, als de imker van Terra Maris elk half uur bezoekers meeneemt in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Je leert het allemaal van de imker. 

Zoet naar zout

Of de wandeling ‘Van zoet naar zout’ op zondag 13 september van 10.30 tot 12.30 uur. Tijdens deze rondleiding is er veel aandacht voor de bijzondere omgeving van Terra Maris, het natuur- en cultuurhistorisch gebied de Manteling. Dit is een overgangsgebied van zoet naar zout met bos, duinen en strand. De nadruk ligt op de overgang in begroeiing en de daarbij behorende dieren. Zoals de titel al zegt, van zoet naar zout!

Reserveren voor de activiteiten en meer informatie via www.terramaris.nl of via 0118 582620

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden