Anneke de Witte: “Ik ben met pensioen en heb tijd over. Dan is het toch heel vanzelfsprekend dat je wat voor een ander doet?”. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG.
Anneke de Witte: “Ik ben met pensioen en heb tijd over. Dan is het toch heel vanzelfsprekend dat je wat voor een ander doet?”. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG. (Foto: WWELZIJN MIDDELBURG)

Anneke de Witte heeft tijd over

  Nieuwsflits

Anneke de Witte is al 14 jaar actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling Middelburg-Veere. Daarnaast zet ze zich vrijwillig in voor 3 andere organisaties. “Ik ben met pensioen en heb tijd over. Dan is het toch heel vanzelfsprekend dat je wat voor een ander doet?”.

MIDDELBURG - “Lang geleden werd ik eens door de Zonnebloem gebeld met de vraag of ik donateur wilde worden. Toen ik zei dat ze me gerust eens mochten bellen als ik ze kon helpen, hoefde ik niet lang te wachten op een telefoontje.”

Je medemens helpen, dat heeft er altijd al in gezeten bij Anneke. Ze heeft 26 jaar als verzorgende gewerkt. “De Zonnebloem doet regelmatig een beroep op me om tijdens uitjes gasten te verzorgen. We rijden bijvoorbeeld een mooie route door de zak van Zuid Beveland en gaan ergens lekker lunchen. Ik help de gasten dan bijvoorbeeld met eten en begeleid ze naar het toilet.” Ook organiseert ze samen met collega-vrijwilligers de jaarlijkse boottocht voor maar liefst 150 gasten. “Het geeft zoveel voldoening om mensen zo blij en tevreden te zien na een dag te zijn weg geweest!” Met name wat jongere vrijwilligers zijn meer dan welkom bij de Zonnebloem!
Ben jij ook enieuwd naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan op www.welzijnmiddelburg.nl, bel via 06 – 51 65 19 62 of mail vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Vrijwilliger in het zonnetje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden