Foto:

Officiele start bouw ‘De Hofjes’

  Nieuwsflits

In oktober 2019 sloot l’escaut woonservice een overeenkomst met bouwgroep Peters voor de bouw van 24 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Op dinsdag 15 september om 15.00 uur vindt de officiële start van de bouw plaats. Oud-medewerkers van scheepswerf de Schelde slaan de symbolische eerste paal. Uiteraard geheel volgens de corona-richtlijnen van het RIVM, op uitnodiging en in klein gezelschap. 

‘De Hofjes’ is een deelplan van de Scheldewijk, het oude terrein van scheepswerf de Schelde. De komende jaren bouwt l’escaut woonservice hier in totaal 200 woningen. l’escaut woonservice heeft zijn oorsprong mede te danken aan de scheepswerf. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De huizen hebben twee woonlagen en drie slaapkamers. l’escaut verwacht de woningen medio 2021 op te leveren. 

‘De Hofjes’ zijn aan de noordzijde van de Scheldewijk gelegen, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De sociale huurwoningen komen te liggen aan autovrije hofjes. 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden