impressie herinneringenwand
impressie herinneringenwand (Foto: )

Herinneringenwand in Scheldehof

  Nieuwsflits

In Coronatijd creëerde  Agnes den Hartogh in samenwerking met een aantal bewoners van Scheldehof WVO een ontwerp voor een tijdelijke wand  in het restaurant de Brasserie. Uitgangspunt: herinneringen en voorwerpen van bewoners koppelen aan gedichten van Vlissingse dichters.

Agnes den Hartogh: “Het is altijd inspirerend om kunst als communicatiemiddel in te zetten voor iets tastbaars dat dialogen kan opleveren. Het liefst hadden we de bewoners ontmoet en gesproken over vroeger: dan komt de dialoog op gang en kunnen herinneringen gevisualiseerd en samengevoegd worden. Helaas kreeg het project vanwege de Corona-maatregelen een ander voortraject: alle communicatie moest op afstand.” Uit de gedichten van o.a. Betje Wolff, Jacobus Bellamy en Ron de Jonge zijn uiteindelijk drie geselecteerd en werden persoonlijke bezittingen (oude spelletjes, het ringrijden, de Scheldewerf) van de bewoners verzameld en verwerkt in een collage van 4 bij 3 meter. In deze collage lopen herinneringen en beschouwingen van vroeger en nu in elkaar over.

Het project is bijna af. De finishing touch zal plaatsvinden als restaurant de Brasserie weer toegankelijk is voor groter publiek. Het lowbudget-project is op de computer van 4 x 3 meter in 160 digitale stukken ‘geknipt’, als een zwart-wit-puzzel op de wand geplakt en wat er nog ontbreekt: kleur. Ben Torbijn, activiteitenbegeleider WVO Scheldehof en verantwoordelijk voor de praktische uitwerking: “De bewoners herkennen veel dingen, maar wachten nu op de kleurrijke accenten, dus die hopen we binnenkort samen met Agnes aan te brengen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden