Foto: Merel van Dooren Photography

De Grote Clubactie begint vandaag!

  Nieuwsflits

Achttien verenigingen uit Vlissingen gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie Juist nu hebben deze verenigingen uw steun hard nodig.

Vanaf 19 september gaan 18 verenigingen uit Vlissingen loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Verantwoord loten verkopen
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

80% van de opbrengst gaat naar de club
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun een vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10!

Dit jaar doen in de gemeente Vlissingen de volgende clubs mee:

Vlissingen   VSV Marathon, V.T.V., Basketball Combinatie Vlissingen, R.S.V. - DE SCHELDESTAD, Atletiek en Duursportvereniging Dynamica, Volleybalvereniging VVS 92, TTV Westerzicht, Sportvereniging Walcheren, Hockey Club Walcheren, Voetbal Combinatie Vlissingen (een volledige lijst met deelnemers uit Vlissingen kan worden opgevraagd)Oost-Souburg   Muziekvereniging Vlijt en Volharding, Korfbalvereniging Fortis, BV Souburg, TENNISVER. DAUWENDAELE

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden