Foto:

Optreden van Ensemble Aventure

  Nieuwsflits

Vrijdag 2 oktober organiseert Muziekpodium Zeeland een concert in de Burgerzaal van het Stadhuis in Middelburg. Het ensemble Aventure brengt het programma 'Totdat de wachter heeft gezongen'. Songs from the Gruuthuse Manuscript. 

De gedichten en liederen in het Gruuthuse Manuscript ontstonden rond 1400 in Brugge en de collectie is genoemd naar de latere eigenaar, Lodewijk van Gruuthuse.

Deze grootste verzameling Nederlandstalige liederen uit de middeleeuwen verhaalt met ongekende rijkdom over het (liefdes) leven van burgers in de bloeiende welvarende stad die Brugge toen was. De bekendste liederen in dit manuscript zijn het Egidiuslied en het Kerelslied.

Het Ensemble Aventure heeft als eerste de cd-opname gerealiseerd van de Gruuthuse liederen, samen met enkele Europese tegenhangers. Omdat de uitvoering van de liederen gecombineerd wordt met instrumentale polyfonie en arrangementen, gespeeld op door het ensemble gereconstrueerde blokfluiten van rond 1460, wordt alles in een breed muzikaal perspectief geplaatst.

Aventure onder leiding van Ita Hijmans voert (laat-)middeleeuwse muziek uit. Het ensemble dankt zijn naam aan het hoofse begrip voor verhaal, avontuur of belevenis.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de deur en op www.muziekpodiumzeeland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden