Wetenschapsjournalist en ruimtekenner Govert Schilling komt tijdens de Kinderboekenweek naar Middelburg.
Wetenschapsjournalist en ruimtekenner Govert Schilling komt tijdens de Kinderboekenweek naar Middelburg. (Foto: )

Kinderboekenweek

  Nieuwsflits

Van 30 september tot en met 11 oktober viert boekhandel de Drvkkery in Middelburg de Kinderboekenweek. Dat doet de winkel onder meer met activiteiten met sterrenkundige Govert Schilling, illustrator Mylo Freeman en kinderboekenauteur Sanne Rooseboom.

MIDDELBURG - Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Krijg een
boek cadeau

Bij aankoop 12,50 euro aan kinderboeken krijg je het geschenk van de Kinderboekenweek cadeau.
Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 wordt geschreven door Arend van Dam, bekend van onder meer De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Met dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator, Anne Stalinski.

Prentboek voor 'n prikkie

Het prentenboek van de kinderboekenweek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor 7,25 euro.
De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Het is getiteld: Tweeling. Mylo Freeman is onder meer bekend van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Het prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Vrijdag 2 oktober

13.00 - 14.30 uur

Mylo Freeman tekent in de winkel Mylo Freeman, illustrator van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020, tekent op vrijdag 2 oktober in de Drvkkery. Kinderen kunnen meekijken terwijl de illustrator haar tekeningen maakt. En natuurlijk is er ruimte voor vragen. Er is vrije inloop.

Zaterdag 3 oktober

14.00 - 15.00
15.00 - 16.00 uur

Govert Schilling op de Markt Wetenschapsjournalist en ruimtekenner Govert Schilling komt tijdens de Kinderboekenweek naar Middelburg. Op zaterdag 3 oktober vertelt hij buiten op de Markt (in twee sessies van een uur) over zijn kinderboek Hadden de Grieken al raketten? Toegang is gratis.

Zondag 4 oktober

13.00 - 17.00 uur

Kom verkleed naar de Drvkkery Op zondag 4 oktober kunnen kinderen verkleed naar de Drvkkery komen. Op verschillende plaatsen in de winkel hangen grote foto's uit de geschiedenis. Bijvoorbeeld van de middeleeuwen, de prehistorie en de Romeinse tijd. Kinderen kunnen zelf op de foto gaan met een mooie achtergrond.

Woensdag 7 oktober

10.00 uur

Online interview met Sanne Rooseboom Op woensdag 7 oktober wordt vanaf 10.00 uur op

www.drukkerijmiddelburg.nl/live een interview met Sanne Rooseboom (Het ministerie van oplossingen en de Jippie-serie) uitgezonden. En niet zomaar een interview, maar een vraaggesprek door verschillende leerlingen van Middelburgse basisscholen.


Schrijven en tekenen

Tijdens de gehele Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen met een schrijf- en tekenwedstrijd. Met het thema ‘En toen?’ kunnen zij hun creativiteit de vrije loop laten. Met een verhaal, een strip, een tekening, een schilderij of een knutselwerk. Iedereen die zijn of haar creatie inlevert in de winkel krijgt alvast een cadeautje mee naar huis. Ook maken drie kinderen na afloop van de Kinderboekenweek kans op een mooie prijs. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 3 tot 5, 6 tot 9 en 10-plus.


Boekentent in de winkel

In de Kinderboekentent – achter in de winkel – worden video’s getoond over (het schrijven van) kinderboeken. De video's blijven zich herhalen, dus kinderen kunnen op ieder moment naar binnen en naar buiten lopen.

Ga voor alle actuele informatie naar www.drukkerijmiddelburg.nl/kinderboekenweek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden