Foto:

The Beatyard met special guest en EP release

  Nieuwsflits

Met The Beatyard worden Zeeuwse beatproducers uitgedaagd om met een sample een nieuwe beat te maken. Daarnaast organiseert The Beatyard workshops, masterclasses van bekende Nederlandse beatproducers en evenementen. 

Sample challenge, EP release en special guest

Zondag 27 september vindt de 5e editie van The Beatyard met sample challenge, EP release en special guest als vanouds plaats bij Kaffee ’t Hof in Middelburg. Vier lokale beatmakers/producers zijn uitgenodigd om zich door middel van een showcase van een kwartier te presenteren en zo hun eigen beats aan andere beatproducers en publiek te laten horen. Daarnaast krijgen de vier beatproducers voorafgaand aan The Beatyard een sample toegestuurd waarmee zij een nieuwe beat dienen te maken. Ook deze beat wordt gepresenteerd tijdens The Beatyard. De deelnemers van de komende editie zijn: E-Crvck, Mick van Liere, Nelsen cole Reis en Huck Vinn. 

Verder presenteert The Beatyard de eerste EP met beats gemaakt door deelnemers die eerder hebben meegedaan aan The Beatyard. 

Terilekst

Special guest Teriklekst is aanwezig en geeft een presentatie en demonstratie met Q&A. Terilekst is een producer die al jaren meedraait in de muziekindustrie en meerdere releases op zijn naam heeft staan. Hij werkte de afgelopen jaren samen met Jennie Lena, Jiggy Dje, Extince en VSOP.

Zijn laatste album genaamd ‘Groot’ is waarom hij voor The Beatyard is gestrikt omdat hij voor dit album samples van Boudewijn de Groot heeft gebruikt. Zou Terilekst zelf ook meedoen met de sample challenge?

Vanwege de coronamaatregelen is het evenement helaas besloten en niet toegankelijk voor publiek. 

The Beatyard 

The Beatyard is een initiatief van Tom Wattel (DJ TO-WA), Chris Smith (DJ Vindictiv), Richard Mars (Rebl One en Zeeland Hip Hop) en Kunsteducatie Walcheren. The Beatyard bevordert en versterkt - als eigentijdse vorm van cultuurparticipatie - op een laagdrempelige, kleinschalige en bottom-up manier de beatproducingcultuur onder (amateur)muzikanten in Zeeland. The Beatyard wilt uitgroeien tot het on- en offline platform in Zeeland op het gebied van beatproducing in de breedste zin van het woord.  

 

The Beatyard wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kaffee ‘t Hof en Kunsteducatie Walcheren. 

 

Meer informatie 

Volg The Beatyard op Instagram en Facebook: https://www.instagram.com/beatyardnl/ / https://www.facebook.com/TheBeatyardNL/

Bekijk de livestream van de online sample challenge van juli terug: https://www.youtube.com/watch?v=H20CMXdRV8U

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden