Esther van der Ploeg hobo, Hasegawa piano

  Nieuwsflits

In de Sint Jacobskerk aan de Oude Markt 2 in Vlissingen wordt op 15 november om 13.30 uur een concert gegeven door Esther van der Ploeg op haar hobo en Yukiko Hasegawa op de piano. 

Yukiko is een verfijnde en gevoelige pianiste met een diep begrip voor de verschillende stijlen. Haar recente CD ‘Eternal Longing’ met werk van Franck, Beethoven en Schumann is enthousiast ontvangen.

Samen spelen ze ‘Fantasy Pieces’ van de Deense componist Nielssen waarin de hobo optimaal kan zingen met humor, Noorse natuur en ritselende bossen in het maanlicht. Bij de Nederlandse componist Hendrik Andriessen weerklinkt in de sprankelende ‘Ballade’ zijn bewondering voor Cesar Franck en André Caplet. Tot slot een bekende sonatine van de fransman Ravel, een van de voornaamste impressionisten van de twintigste eeuw.

Het samenspel wordt afgewisseld door pianosolo met het dramatische en tevens Schumann’s favoriete pianowerk ‘Kreisleriana’ dat hij schreef voor zijn vrouw Clara.

Reguliere kaarten kosten 13 euro en studenten betalen 6 euro. In verband met de te treffen veiligheidsmaatregelen wordt reserveren zeer op prijs gesteld via www.concertenvlissingen.nl/tickets 

Er kan ook een kaartje in de kerk worden gekocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden