<p>Vrijwillig molenaar Lennart van der Torren bij &#39;zijn&#39; molen.&nbsp;</p>

Vrijwillig molenaar Lennart van der Torren bij 'zijn' molen. 

(Tekst en foto: Welzijn Veere)

Lennart werkt vanuit zijn passie

  Nieuwsflits

OOSTKAPELLE - Lennart van der Torren (34) uit Koudekerke is al 15 jaar Molenaar bij Korenmolen d’Arke in Oostkapelle. “Vanuit mijn passie voor molens doe ik dit vrijwilligerswerk. Toen ik 15 was ben ik bij de oud-molenaar gaan kijken in Oostkapelle en ik ben nooit meer weggegaan. Tegenwoordig ben ik naast mijn “gewone” werk gemiddeld 2 dagen in de week bezig op de molen.”


Lennart vindt het molenaarsvak erg veelzijdig. Het geeft hem een kick om met zo’n historisch gebouw mooie producten te maken. Het meel uit de molen wordt afgenomen in de molen winkel, de plaatselijke bakker, een theeschenkerij en campingwinkels. Dat Lennart hulp heeft van verschillende vrijwilligers bij het malen en het onderhoud, maakt het extra leuk. De molen wordt druk bezocht door thuisbakkers uit de buurt maar ook door toeristen. Veel van hen hebben nog nooit een werkende molen van binnen gezien. “De molen is niet alleen een monument of toeristisch object, maar heeft ook op verschillende andere manieren nog een maatschappelijke functie.” Dat maakt het vak van molenaar zo mooi voor Lennart. Naast het werk op de molen, leidt Lennart ook nog nieuwe molenaars op en zet zich in voor de regionale molenverening.

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden