<p>Zelfstandige winkeliers ondersteunen veel plaatselijke activiteiten en verenigingen en zijn vaak actief in besturen.</p>

Zelfstandige winkeliers ondersteunen veel plaatselijke activiteiten en verenigingen en zijn vaak actief in besturen.

(Foto: )

Hoe belangrijk zijn de zelfstandig winkeliers voor ons Walchenaren?

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Zelfstandige winkeliers zijn belangrijk voor Walcheren. Ze ondersteunen veel plaatselijke activiteiten en verenigingen en zijn vaak actief in besturen. Dat vinden de betreffende winkeliers vanzelfsprekend.

Maar juist omdat zij het vanzelfsprekend vinden is die inzet lang niet altijd voldoende bekend. Vandaar dat de winkeliers iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt, wijk of stad. De reacties worden eind november aangeboden aan ‘Den Haag’. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, de langste kartonnen slinger.

Doe mee

Reacties kunnen geschreven worden in een groot Meerwaarde-boek. Dat ligt vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober bij
Jumbo Vader aan de Van Hoogendorpweg 93 in Vlissingen. In het grote Meerwaarde-boek zijn voorbeelden opgenomen van de vele activiteiten die door de winkeliers worden ondersteund. Nu krijgen de klanten en de (sport)verenigingen, scholen, bejaardenhuizen etc. die steun ontvangen, zelf de kans om aan te geven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is.

Guinness wereldrecord

Met het beschrijven van de Meerwaarde van de zelfstandig winkelier help je de winkeliers ook aan een Guinness wereldrecord. Ze verwachten zoveel positieve reacties te ontvangen, dat daarmee aan het eind van dit jaar de langste kartonnen slinger ter wereld gemaakt kan worden.
De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.
Volgens het Vakcentrum is het belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, presenteert het Vakcentrum de gegeven reacties aan ‘politiek Den Haag’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden