Foto:

Allereerste online editie van de Zeeuwse Onderwijsdag

  Nieuwsflits

ZEELAND - Komende woensdag 14 oktober vindt de jaarlijkse editie van de Zeeuwse Onderwijsdag plaats. Het belooft een bijzondere editie te worden; volledig live gestreamd en daardoor online bij te wonen. 

Inmiddels hebben een paar honderd medewerkers uit het Zeeuwse onderwijsveld zich aangemeld om in een digitale omgeving kennis en kunde met elkaar te delen met als zeer toepasselijk thema ‘Allemaal Digitaal?! Wat kan, wat mag, wat moet.’ 

Inspiratie

De Zeeuwse Onderwijsdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij Zeeuwse onderwijscollega’s elkaar kunnen treffen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Het evenement heeft als doel om elkaar te inspireren en meer verbinding te creëren. Docenten, staf- en hr-medewerkers, directeuren en bestuurders iedereen is welkom. Dit jaar is ervoor gekozen om, in verband met alle Coronamaatregelen, voor het allereerst een online editie te organiseren. 

Programma 

Tijdens het programma wordt er samen met deelnemers uit de gehele onderwijskolom in Zeeland teruggeblikt en ooruitgekeken op een dynamische onderwijsperiode. ‘Wat hebben we geleerd en hoe gaan we hiermee verder?’. Tijdens het plenaire gedeelte zal onder andere keynote spreker Hans Hoornstra, voorzitter van de stichting Digitale Overheid, meer vertellen over het Columbusmodel: een strategisch denkkader voor digitalisering. Verder staan er diverse inspirerende workshops met interessante cases en praktische tips van onderwijscollega’s op het programma. En dat alles met als overkoepelend thema: ‘Allemaal Digitaal?! Wat kan, wat mag, wat moet.’. 

Online 

De Zeeuwse Onderwijsdag wordt volledig live gestreamd en is via een speciaal eventplatform online te volgen. Speciale techniek zorgt ervoor dat deelnemers interactief deel kunnen nemen en zelf hun programma kunnen samenstellen. Blijkt een bepaalde workshop toch minder interessant dan verwacht, dan kan er tussentijds zelfs geswitched worden. Ook is er een chatcarrousel die online netwerken met collega’s mogelijk maakt.

www.zeeuwseonderwijsdag.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden